Πέντε Ελληνες Chef στα “James Beard Awards”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Για πρώτη φορά στα 26 χρόνια του θεσμού, η Ελλάδα θα δώσει το «παρόν» στα “James Beard Awards“τη πιο σημαντική διοργάνωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.
 
Στην εκδήλωση «Gifts from Greece», που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου με σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών της κουζίνας των νησιών του Αιγαίου, θα μαγειρέψουν ως προσκεκλημένοι chef οι Χρήστος Αθανασιάδης (Nice n Easy Κολωνάκι, Κηφισιά, Μύκονος) Ιωάννης Γαβαλάς (Bakalo, Μύκονος), Παναγιώτης Διαμαντής (Rodos Palace Hotel, Ρόδος), Σταμάτης Μισομικές (Noble, Elysium Resort & Spa, Ρόδος) και Γιώργος Στυλιανουδάκης (Kenshō Boutique Hotel & Suites, Μύκονος).
 
Να τονιστεί πως τα «James Beard Awards» είναι η σημαντικότερη διοργάνωση επιβράβευσης εστιατορίων και επαγγελματιών που αναδεικνύουν ποικιλοτρόπως την αμερικανική γαστρονομική κουλτούρα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναβάθμισης του χώρου της εστίασης.Είναι ένας Εθνικός μη-Κερδοσκοπικός Οργανισμός με έδρα τη Νέα Υόρκη που δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις σημαντικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου.
 
Το μενού
 
Ορεκτικά
Πιταρούδια
Αβγά ορτυκιού καγιανά με Λούτζα Μυκόνου
Πασχάτης (ή λαμπριώτικο)
 
Σούπα, σαλάτα και κυρίως
Σούπα θαλασσινών με αστακό, βασιλικό καβούρι, ντομάτα κονφί, λάδι αρωματισμένο με μαϊντανό και κρέμα σαφράν από την Αστυπάλαια
 
Αιγαιοπελαγίτικη σαλάτα με λαχανικά εποχής και τσάι 19 βοτάνων
 
Χταπόδι μαγειρεμένο sous vide, γλασαρισμένο με μέλι και σόγια, με πουρέ από κουκιά αρωματισμένο με μαστίχα
 
Φιλέτο σπάρου με μπάμιες σοτέ, καπνιστές πατάτες, ντοματίνια και ελιές.
 
Στιφάδο με Wagyu Rib-Eye, σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά, κρεμμύδια και κρέμα πατάτας
 
Επιδόρπιο
Πουτίγκα ρυζιού με σαφράν, παστέλι και παγωτό φιστίκι
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »