Από τον chef Νίκο Κουλούσια σε ελεύθερη μετάφραση κειμένου  του
Chef Paul Sorgule 

26 ΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

1.Τα μαχαίρια  ΜΟΥ είναι τα μαχαίρια ΜΟΥ !
Αν ψάχνεις  έναν σίγουρο τρόπο να φέρεις τον μάγειρα στα όρια της παράνοιας, απλά προσπάθησε να πάρεις ένα από τα μαχαίρια του χωρίς να ρωτήσεις.

2. Ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε λερωμένα μαχαίρια στη λάντζα και μετά να φύγουμε.

3. ΔΕΝ αργούμε . Το στην ώρα μας είναι τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα.

4. Σιγουρέψου πως η προετοιμασία είναι αρκετή.
Όταν αρχίζει η προετοιμασία να τελειώνει σε έναν μάγειρα, αυτό θα έχει συνέπειες σε όλη την κουζίνα.

5. Μακρυά τα χέρια από τη προετοιμασία ΜΟΥ.

6.Κάποιες φορές φωνάζω  για να κατανοήσεις κάτι – Μη το πάρεις προσωπικά !

7. Λυγίζουμε το κορμό μας.
Στο πλήθος τους πολλά ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν επειδή ένας μάγειρας, σήκωσε- έπιασε ή έστριψε με λάθος τρόπο.

8. Δουλεύουμε καθαρά.Πάντα !!

9. Χτυπάμε πρώτα όταν υπάρχει πόρτα στη σάλα. ΠΑΝΤΑ σκεπτόμαστε  πως υπάρχει κάποιος πίσω από την πόρτα.

10. Λέμε πίσω όταν είμαστε πίσω από κάποιον.
Όταν περπατάμε πίσω από κάποιον μάγειρα μέσα στην κουζίνα, πάντα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.

11. Ιδρώνουμε για τη λεπτομέρεια, τα πάντα κρίνονται σε αυτήν.

12. Ποτέ δεν θυσιάζουμε την ΠΟΙΟΤΗΤΑ για την ταχύτητα  και τη ΤΑΧΥΤΗΤΑ  για τη ποιότητα.Προετοιμάσου και για τα δύο.

13. Καυτά σκεύη και βρεγμένες πετσέτες δεν είναι ταιριαστό ζευγάρι.

14. Πάντα προσέχουμε όσους εργάζονται στη λάντζα.

15. Κάνουμε τους προμηθευτές ειλικρινείς. Ελέγχουμε τα προϊόντα όταν παραλαμβάνουμε.

16.Το αρχίζεις, σου ανήκει.
Ετοιμάζεις κατσαρόλα, ανάβεις την φωτιά, βάζεις λίγο λάδι και φεύγεις νομίζοντας πως κάποιος άλλος θα το προσέχει για εσένα ….Ξέχασε το !

17. Το χθεσινό σου μεθύσι δεν είναι δικαιολογία !
18. Κανένα γυαλί στη κουζίνα .
Γυαλί και φαγητό δεν πάνε μαζί. Χρησιμοποίησε πλαστικό ποτήρι ή μπουκάλι για το νερό.

19. Τα παλιά πρώτα , τα καινούργια μετά.Ημερομηνίες παντού χωρίς δικαιολογίες .

20. Μη ζητάς να δοκιμάσω ένα φαγητό αν δεν το έχεις δοκιμάσει πρώτα εσύ.

21. Βάλε τα πάντα στη θέση τους.

22. ΜΗΝ ανοίξεις καινούργια συσκευασία αν δεν ελέγξεις αν ήδη υπάρχει άλλη ανοιγμένη.

23. Καθάρισε τα λερωμένα σου …άμεσα .

24. Την ώρα του σέρβις  είναι ένας για όλους και όλοι για έναν .

25. Μείνε ενυδατωμένος.

26. Πάνω απ’όλα να είσαι επαγγελματίας .

Δεν υπάρχει χώρος για τυχοδιώκτες που πιστεύουν  πως πρόκειται για αστείο, σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά και η συνεργασία είναι απαραίτητη.

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συμιακές τυρόπιτες (Τούρτες)

    Μικρές μοσχοβολιστές οι “τούρτες” όπως τις αποκαλούν στη Σύμη είναι τυρόπιτες με εύκολη ζύμη και απολαυστική τυρένια γέμιση. Ένα έθιμο που μας γυρίζει πίσω στα

    Περισσότερα »

    Στην αγγειοπλαστική μητρόπολη του Αιγαίου: Οι τσουκαλάδες και οι σταμνάδες της Σίφνου (Video)

    Στην Σίφνο σε αυτό το όμορφο φημισμένο νησί των δυτικών Κυκλάδων για την τοπική κουζίνα του, την αρχιτεκτονική των κτιρίων του και την χαλαρή καθημερινότητα

    Περισσότερα »

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »