Από τον chef Νίκο Κουλούσια σε ελεύθερη μετάφραση κειμένου  του
Chef Paul Sorgule 

26 ΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

1.Τα μαχαίρια  ΜΟΥ είναι τα μαχαίρια ΜΟΥ !
Αν ψάχνεις  έναν σίγουρο τρόπο να φέρεις τον μάγειρα στα όρια της παράνοιας, απλά προσπάθησε να πάρεις ένα από τα μαχαίρια του χωρίς να ρωτήσεις.

2. Ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε λερωμένα μαχαίρια στη λάντζα και μετά να φύγουμε.

3. ΔΕΝ αργούμε . Το στην ώρα μας είναι τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα.

4. Σιγουρέψου πως η προετοιμασία είναι αρκετή.
Όταν αρχίζει η προετοιμασία να τελειώνει σε έναν μάγειρα, αυτό θα έχει συνέπειες σε όλη την κουζίνα.

5. Μακρυά τα χέρια από τη προετοιμασία ΜΟΥ.

6.Κάποιες φορές φωνάζω  για να κατανοήσεις κάτι – Μη το πάρεις προσωπικά !

7. Λυγίζουμε το κορμό μας.
Στο πλήθος τους πολλά ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν επειδή ένας μάγειρας, σήκωσε- έπιασε ή έστριψε με λάθος τρόπο.

8. Δουλεύουμε καθαρά.Πάντα !!

9. Χτυπάμε πρώτα όταν υπάρχει πόρτα στη σάλα. ΠΑΝΤΑ σκεπτόμαστε  πως υπάρχει κάποιος πίσω από την πόρτα.

10. Λέμε πίσω όταν είμαστε πίσω από κάποιον.
Όταν περπατάμε πίσω από κάποιον μάγειρα μέσα στην κουζίνα, πάντα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.

11. Ιδρώνουμε για τη λεπτομέρεια, τα πάντα κρίνονται σε αυτήν.

12. Ποτέ δεν θυσιάζουμε την ΠΟΙΟΤΗΤΑ για την ταχύτητα  και τη ΤΑΧΥΤΗΤΑ  για τη ποιότητα.Προετοιμάσου και για τα δύο.

13. Καυτά σκεύη και βρεγμένες πετσέτες δεν είναι ταιριαστό ζευγάρι.

14. Πάντα προσέχουμε όσους εργάζονται στη λάντζα.

15. Κάνουμε τους προμηθευτές ειλικρινείς. Ελέγχουμε τα προϊόντα όταν παραλαμβάνουμε.

16.Το αρχίζεις, σου ανήκει.
Ετοιμάζεις κατσαρόλα, ανάβεις την φωτιά, βάζεις λίγο λάδι και φεύγεις νομίζοντας πως κάποιος άλλος θα το προσέχει για εσένα ….Ξέχασε το !

17. Το χθεσινό σου μεθύσι δεν είναι δικαιολογία !
18. Κανένα γυαλί στη κουζίνα .
Γυαλί και φαγητό δεν πάνε μαζί. Χρησιμοποίησε πλαστικό ποτήρι ή μπουκάλι για το νερό.

19. Τα παλιά πρώτα , τα καινούργια μετά.Ημερομηνίες παντού χωρίς δικαιολογίες .

20. Μη ζητάς να δοκιμάσω ένα φαγητό αν δεν το έχεις δοκιμάσει πρώτα εσύ.

21. Βάλε τα πάντα στη θέση τους.

22. ΜΗΝ ανοίξεις καινούργια συσκευασία αν δεν ελέγξεις αν ήδη υπάρχει άλλη ανοιγμένη.

23. Καθάρισε τα λερωμένα σου …άμεσα .

24. Την ώρα του σέρβις  είναι ένας για όλους και όλοι για έναν .

25. Μείνε ενυδατωμένος.

26. Πάνω απ’όλα να είσαι επαγγελματίας .

Δεν υπάρχει χώρος για τυχοδιώκτες που πιστεύουν  πως πρόκειται για αστείο, σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά και η συνεργασία είναι απαραίτητη.

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »