31 Αυγούστου- 2 Σεπτεμβρίου το 3ο Street Food Festival στη Ρόδο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Μανδράκι το 3ο Street Food Festival.

Το 3ο Street Food Festival, που έχει γίνει πλέον θεσμός και για τη Ρόδο, συνδιοργανώνουν ο οδηγός φαγητού Foodme με τον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Ν Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.
Η τέχνη του φαγητού του δρόμου θα παρουσιαστεί και φέτος στο κοινό της Ρόδου την Παρασκευή 31 Αυγούστου με πολλές επιλογές για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και για όλα τα γούστα.
Το Street Food Festival θα πλαισιώνεται και φέτος από καλλιτέχνες δρόμου και μουσικά σχήματα αγαπημένων καλλιτεχνών.

Πρόκειται για μια δράση, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στη Ρόδο και οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες ποιοτικές γεύσεις, από το λεγόμενο «γρήγορο φαγητό». Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Η είσοδος θα είναι δωρεάν . Παράλληλα, θα υπάρχουν προς πώληση, σε προσιτές τιμές, διάφορα σνακ.

Πλέον το Street Food Festival κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση ως μια μορφή γευστικής κουλτούρας, που διαδίδει εθνικά παραδοσιακά εδέσματα και δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία σε σεφ, να κάνουν τις «γκουρμεδιές» τους. Το είδος εξελίσσεται σε μόδα που εξαπλώνεται με πολύ δυναμικό τρόπο, δημιουργώντας νέα ήθη και έθιμα στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο.

Το Street Food Festival, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Μανδράκι, ακολουθώντας την τάση της εποχής, ακολούθησε το 2ο Street Food Festival από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2017 και πλέον οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για το 3ο Street Food Festival, οι προετοιμασίες για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η ανταπόκριση τόσο του κόσμου όσο και των επιχειρηματιών είναι μεγάλη γι αυτό και αποφασίστηκε να επαναληφθεί και φέτος, με περισσότερες συμμετοχές γνωστών καταστημάτων εστίασης του νησιού και με περισσότερες επιλογές εδεσμάτων.

Το Street Food Festival, τείνει πλέον να καθιερωθεί ως θεσμός και να αποτελέσει εκδήλωση – αναφορά για την Ρόδο, που θα προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο.
Η παγκόσμια τάση για Φεστιβάλ «φαγητού του δρόμου» υιοθετήθηκε και από την Ελλάδα και έκανε αρχικά την εμφάνισή της στην Αθήνα και πολύ γρήγορα πραγματοποιήθηκε και στην Ρόδο, στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα σημεία που προσφέρουν αυτές τις δελεαστικές λιχουδιές απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της εστίασης. Στον καιρό της κρίσης, αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης.

Πηγή: dimokratiki.gr

mood_bad
 • Κανένα σχόλιο ακόμα.
 • chat
  Πρόσθεσε ένα σχόλιο

  Πρόσφατα άρθρα

  Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

  Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

  Περισσότερα »

  Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

  Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

  Περισσότερα »

  Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

  Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

  Περισσότερα »