5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα τελευταία πέντε χρόνια διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαληράκι, το Φεστιβάλ παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας.

Η περιοχή Φαληράκι είναι στην κεντρική ζώνη του νησιού, 12 μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Φημισμένο για τις ομορφότερες παραλίες, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τώρα πια και την παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας Φαληρακίου Ρόδου, πραγματοποιείται ετησίως στις 15 Ιουλίου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού.  Καθοριστική είναι η συμμετοχή και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και των τοπικών παραγωγών.

Τα μέλη του συλλόγου Μεσόγειος, αναλαμβάνουν την διοργάνωση και την παρουσίαση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την μαγεία της Ροδίτικης κουζίνας μέσα από τα χέρια των έμπειρων Σεφ του νησιού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν άξια, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Οι συμμετοχές κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η επιτυχία ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια όλων.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί η παράδοση του τόπου μας και η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος του φεστιβάλ είναι ακόμα να επιβεβαιώσει τα στατιστικά που επιβάλλουν την Ρόδο ως έναν δημοφιλή προορισμό και με την προβολή της παράδοσης να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »