5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα τελευταία πέντε χρόνια διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαληράκι, το Φεστιβάλ παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας.

Η περιοχή Φαληράκι είναι στην κεντρική ζώνη του νησιού, 12 μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Φημισμένο για τις ομορφότερες παραλίες, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τώρα πια και την παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας Φαληρακίου Ρόδου, πραγματοποιείται ετησίως στις 15 Ιουλίου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού.  Καθοριστική είναι η συμμετοχή και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και των τοπικών παραγωγών.

Τα μέλη του συλλόγου Μεσόγειος, αναλαμβάνουν την διοργάνωση και την παρουσίαση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την μαγεία της Ροδίτικης κουζίνας μέσα από τα χέρια των έμπειρων Σεφ του νησιού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν άξια, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Οι συμμετοχές κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η επιτυχία ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια όλων.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί η παράδοση του τόπου μας και η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος του φεστιβάλ είναι ακόμα να επιβεβαιώσει τα στατιστικά που επιβάλλουν την Ρόδο ως έναν δημοφιλή προορισμό και με την προβολή της παράδοσης να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »