5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα τελευταία πέντε χρόνια διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαληράκι, το Φεστιβάλ παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας.

Η περιοχή Φαληράκι είναι στην κεντρική ζώνη του νησιού, 12 μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Φημισμένο για τις ομορφότερες παραλίες, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τώρα πια και την παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας Φαληρακίου Ρόδου, πραγματοποιείται ετησίως στις 15 Ιουλίου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού.  Καθοριστική είναι η συμμετοχή και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και των τοπικών παραγωγών.

Τα μέλη του συλλόγου Μεσόγειος, αναλαμβάνουν την διοργάνωση και την παρουσίαση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την μαγεία της Ροδίτικης κουζίνας μέσα από τα χέρια των έμπειρων Σεφ του νησιού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν άξια, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Οι συμμετοχές κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η επιτυχία ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια όλων.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί η παράδοση του τόπου μας και η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος του φεστιβάλ είναι ακόμα να επιβεβαιώσει τα στατιστικά που επιβάλλουν την Ρόδο ως έναν δημοφιλή προορισμό και με την προβολή της παράδοσης να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »