Αφράτο κέικ λεμονιού από την chef Γεωργία Κουτσούκου

“Όταν η ζωή μας δίνει λεμόνια δεν κάνουμε μόνο λεμονάδα”
Κάνουμε αφράτο κέικ με την γεύση και το μοναδικό άρωμα του λεμονιού,που θα το λατρέψουμε.

Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου!

 

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr  

Ζάχαρη 250 gr

Ηλιέλαιο 200 gr

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

Αβγά  4 χωριστά ασπράδια με κρόκους

Κρεμόριο 8gr

Baking powder 1 φακελάκι

Κονιάκ 30 gr

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αβγά μαρέγκα μαζί με το κρεμόριο.

Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ πλέον και  όχι με το μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς για μια ώρα.
Αν έχουμε φούρνο μόνο με αντιστάσεις στους 170 για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »