Αφράτο κέικ λεμονιού από την chef Γεωργία Κουτσούκου

“Όταν η ζωή μας δίνει λεμόνια δεν κάνουμε μόνο λεμονάδα”
Κάνουμε αφράτο κέικ με την γεύση και το μοναδικό άρωμα του λεμονιού,που θα το λατρέψουμε.

Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου!

 

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr  

Ζάχαρη 250 gr

Ηλιέλαιο 200 gr

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

Αβγά  4 χωριστά ασπράδια με κρόκους

Κρεμόριο 8gr

Baking powder 1 φακελάκι

Κονιάκ 30 gr

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αβγά μαρέγκα μαζί με το κρεμόριο.

Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ πλέον και  όχι με το μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς για μια ώρα.
Αν έχουμε φούρνο μόνο με αντιστάσεις στους 170 για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »