Αυτή την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι μας θα είναι γεμάτο λιχουδιές

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτικές φυσικά. Φέτος θα κάνουμε τη διαφορά!

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι σου θα είναι γεμάτο λιχουδιές

Η Καθαρά Δευτέρα θέλει ήλιο. Θέλει εξοχή και πρασινάδες. Αεράκι που δε θυμίζει χειμώνα αλλά άνοιξη. Κι αν πάλι βρέξει, δεν πειράζει, άλλωστε έχεις πετάξει χαρταετούς και χαρταετούς όταν ήσουν παιδί. Βρέξει δε βρέξει, φέτος θα εντυπωσιάσεις φίλους και οικογένεια με σπιτικά εδέσματα που θα φτιάξετε με τις πιο εύκολες και οικονομικές συνταγές! Πάμε να τις δούμε…


Τα μεζεδάκια

Χούμους

image

Το πιο αέρινο, νόστιμο, σκορδάτο χούμους που δοκίμασες ποτέ, δε θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της Κ. Δευτέρας. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να ψήσεις αραβικές πίτες: η λαγάνα προσφέρεται για άφθονες βούτες.

Ρεγγοσαλάτα

image

Την ταραμοσαλάτα την αγαπάς. Τί θα έλεγες φέτος, για την αλλαγή, να φτιάξεις ρεγγοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα; Λεμονάτη, σκορδάτη, πεντανόστιμη. Ίσως μπεί στο ρεπερτόριό σου.

Το ψωμί

Η πιο γρήγορη σπιτική λαγάνα

image

Αμέτρητες λαγάνες ψήνουν οι φούρνοι ανα την Ελλάδα την Κ. Δευτέρα. Κάποιες είναι νόστιμες, κάποιες άλλες όχι τόσο, όμως αυτή τη φορά αξίζει να φτιάξεις τις δικές σου. Οι σπιτικές έχουν άλλη γεύση. Κι αν βαριέσαι την κλασική, μπορείς να τους δώσεις γεύση από ρίγανη, λιαστές ντομάτες, σκορδοπίπερο και ότι άλλο σε εμπνέει.

Οι σαλάτες

Σαλάτα μαυρομάτικα με γαρίδες

image

Τα μαυρομάτικα σε σαλάτα σίγουρα τα αγαπάς. Δοκίμασέ τα με γαρίδες, μπόλικα μυρωδικά -μαϊντανό, κόλιανδρο ή μυρώνια-, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες και χυμό λάιμ και θα βάζεις στο πιάτο σου ξανά και ξανά (και ξανά).

Ρεβιθοσαλάτα με αβοκάντο και πράσινη σος ταχινιού

image

Καλή η παράδοση, καλή και η ανανέωση, δε νομίζεις; Ναι, αυτή η ρεβιθοσαλάτα δε θυμίζει σε τίποτα τα πατροπαράδωτα τραπέζια της Κ. Δευτέρας. Όμως το αβοκάντο έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας, τα ελληνικά ρεβίθια είναι πάντα νόστιμα και το ταχίνι είναι βάση για υπέροχη σος.

Τα θαλασσινά

Μεθυσμένα αχνιστά μύδια με σκόρδο

image

Σκόρδο, κρασί, μαϊντανός αρωματίζουν το ζωμό που θα αχνίσουν τα μύδια. Γιατί η Κ. Δευτέρα θέλει θαλασσινά. Να μας θυμίζει ότι ο χειμώνας τελειώνει και πλησιάζει η άνοιξη και -ω χαρά- το καλοκαίρι!

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι και άρωμα ούζου 

image

Το κριθαράκι με χταπόδι που ακολουθεί, είναι στη λογική του κοκκινιστού χταποδιού με κάποιο, όποιο ζυμαρικό αγαπά κανείς. Όμως χρησιμοποιώντας κριθαράκι που βράζει σε νερό ποτισμένο με ζωμό απο το ίδιο το χταπόδι, έχουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό: κάτι σαν κριθαρότο, κάτι σαν γιουβετσάκι κατσαρόλας, θα σας ταξιδέψει -έστω και νοητά- στην αγαπημένη σας παραλία, εκείνη που ονειρεύεστε όλο το χρόνο.

Τα γλυκά

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι

image

Καλός ο κλασικός χαλβάς για επιδόρπιο, όμως καμιά φορά μας αφήνει με την επιθυμία μετέωρη. Ποιός είπε ότι η σοκολάτα δεν έχει θέση στο νηστίσιμο τραπέζι; Αυτή η τάρτα -εντελώς νηστίσιμη- θα σε κάνει να ανυπομονείς για την ώρα του γλυκού.

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

image

Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού, μπόλικο ταχίνι και το πιο φινετσάτο γλάσο. Δείχνει όμορφο, σε βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και, ε, αν δεν έχεις αφήσει χώρο μετά από όλες τις λαγανο-βούτες στο χούμους, μπορείς να το φας για πρωϊνό τις επόμενες μέρες.

#LoveOnly
Πηγή : Madame Ginger

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »