Αυτή την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι μας θα είναι γεμάτο λιχουδιές

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

 

Σπιτικές φυσικά. Φέτος θα κάνουμε τη διαφορά!

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι σου θα είναι γεμάτο λιχουδιές

Η Καθαρά Δευτέρα θέλει ήλιο. Θέλει εξοχή και πρασινάδες. Αεράκι που δε θυμίζει χειμώνα αλλά άνοιξη. Κι αν πάλι βρέξει, δεν πειράζει, άλλωστε έχεις πετάξει χαρταετούς και χαρταετούς όταν ήσουν παιδί. Βρέξει δε βρέξει, φέτος θα εντυπωσιάσεις φίλους και οικογένεια με σπιτικά εδέσματα που θα φτιάξετε με τις πιο εύκολες και οικονομικές συνταγές! Πάμε να τις δούμε…


Τα μεζεδάκια

Χούμους

image

Το πιο αέρινο, νόστιμο, σκορδάτο χούμους που δοκίμασες ποτέ, δε θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της Κ. Δευτέρας. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να ψήσεις αραβικές πίτες: η λαγάνα προσφέρεται για άφθονες βούτες.

Ρεγγοσαλάτα

image

Την ταραμοσαλάτα την αγαπάς. Τί θα έλεγες φέτος, για την αλλαγή, να φτιάξεις ρεγγοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα; Λεμονάτη, σκορδάτη, πεντανόστιμη. Ίσως μπεί στο ρεπερτόριό σου.

Το ψωμί

Η πιο γρήγορη σπιτική λαγάνα

image

Αμέτρητες λαγάνες ψήνουν οι φούρνοι ανα την Ελλάδα την Κ. Δευτέρα. Κάποιες είναι νόστιμες, κάποιες άλλες όχι τόσο, όμως αυτή τη φορά αξίζει να φτιάξεις τις δικές σου. Οι σπιτικές έχουν άλλη γεύση. Κι αν βαριέσαι την κλασική, μπορείς να τους δώσεις γεύση από ρίγανη, λιαστές ντομάτες, σκορδοπίπερο και ότι άλλο σε εμπνέει.

Οι σαλάτες

Σαλάτα μαυρομάτικα με γαρίδες

image

Τα μαυρομάτικα σε σαλάτα σίγουρα τα αγαπάς. Δοκίμασέ τα με γαρίδες, μπόλικα μυρωδικά -μαϊντανό, κόλιανδρο ή μυρώνια-, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες και χυμό λάιμ και θα βάζεις στο πιάτο σου ξανά και ξανά (και ξανά).

Ρεβιθοσαλάτα με αβοκάντο και πράσινη σος ταχινιού

image

Καλή η παράδοση, καλή και η ανανέωση, δε νομίζεις; Ναι, αυτή η ρεβιθοσαλάτα δε θυμίζει σε τίποτα τα πατροπαράδωτα τραπέζια της Κ. Δευτέρας. Όμως το αβοκάντο έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας, τα ελληνικά ρεβίθια είναι πάντα νόστιμα και το ταχίνι είναι βάση για υπέροχη σος.

Τα θαλασσινά

Μεθυσμένα αχνιστά μύδια με σκόρδο

image

Σκόρδο, κρασί, μαϊντανός αρωματίζουν το ζωμό που θα αχνίσουν τα μύδια. Γιατί η Κ. Δευτέρα θέλει θαλασσινά. Να μας θυμίζει ότι ο χειμώνας τελειώνει και πλησιάζει η άνοιξη και -ω χαρά- το καλοκαίρι!

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι και άρωμα ούζου 

image

Το κριθαράκι με χταπόδι που ακολουθεί, είναι στη λογική του κοκκινιστού χταποδιού με κάποιο, όποιο ζυμαρικό αγαπά κανείς. Όμως χρησιμοποιώντας κριθαράκι που βράζει σε νερό ποτισμένο με ζωμό απο το ίδιο το χταπόδι, έχουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό: κάτι σαν κριθαρότο, κάτι σαν γιουβετσάκι κατσαρόλας, θα σας ταξιδέψει -έστω και νοητά- στην αγαπημένη σας παραλία, εκείνη που ονειρεύεστε όλο το χρόνο.

Τα γλυκά

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι

image

Καλός ο κλασικός χαλβάς για επιδόρπιο, όμως καμιά φορά μας αφήνει με την επιθυμία μετέωρη. Ποιός είπε ότι η σοκολάτα δεν έχει θέση στο νηστίσιμο τραπέζι; Αυτή η τάρτα -εντελώς νηστίσιμη- θα σε κάνει να ανυπομονείς για την ώρα του γλυκού.

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

image

Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού, μπόλικο ταχίνι και το πιο φινετσάτο γλάσο. Δείχνει όμορφο, σε βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και, ε, αν δεν έχεις αφήσει χώρο μετά από όλες τις λαγανο-βούτες στο χούμους, μπορείς να το φας για πρωϊνό τις επόμενες μέρες.

#LoveOnly
Πηγή : Madame Ginger
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »