Ανθοδέσμες με “βρώσιμα”λουλούδια από βιοκαλλιεργητές για την γιορτή της μητέρας!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μια διαφορετική ανθοδέσμη, με πλούσια χρώματα και την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί να …φαγωθεί, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στη γιορτή της “Μητέρας” σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου, αυτοί που πέραν του συναισθήματος, σκέφτονται πρακτικά και θέλουν να πρωτοτυπούν.

Μάλιστα, τα… βρώσιμα μπουκέτα αγάπης δεν θα στερούνται σε τίποτα της συσκευασίας, αφού οι δημιουργοί τους έχουν φροντίσει να τα στολίσουν με πολύχρωμες κορδέλες και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές από λευκό ριζόχαρτο.

Έτσι περισσότεροι από 20 «τυχεροί» θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα διαφορετικό μπουκέτο αγάπης, πλήρως καταναλώσιμο και χρήσιμο ως μυρωδικά για νοστιμιά στο φαγητό και στην σαλάτα της μαμάς που είναι και νοικοκυρά.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στους Νίκο Iωάννου και Λίλιαν Κουίδου, οι οποίοι με όχημα το «The Chilli Factor Organic Farm» καλλιεργούν από το 2007 σε έκταση επτά στρεμμάτων στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, πολύχρωμα βρώσιμα λουλούδια από όλο τον κόσμο και microgreens, πρωτότυπα και «περίεργα» οργανικά λαχανικά, βότανα και μυρωδικά. Το ζευγάρι των βιοκαλλιεργητών διαθέτει τα προϊόντα του μέσω της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε χώρο δίπλα από το στρατόπεδο “Κόδρα” του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι βρώσιμες ανθοδέσμες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λίλιαν Κουίδου, αποτελούνται από -ειδικής κατηγορίας και καλλιέργειας- ντάλιες, κενταύρια, χρυσάνθεμα, καλέντουλες, γιασεμί, άλυσσους, φύλλα από πολύχρωμα σέσκουλα και φύλλα από σέλερι, ανθούς από άνιθο, βρώσιμες μαργαρίτες και καπουτσίνους.

«Η μανούλα που θα την παραλάβει, θα έχει τη δυνατότητα είτε να τη βάλει σε ένα βάζο με νερό και να κόβει για χρήση στο φαγητό της όποιο άνθος ή φύλλο της είναι χρήσιμο, είτε θα μπορεί να τα τοποθετήσει σε κουπάκια και να τα αποθηκεύσει στο ψυγείο», επισήμανε η κ. Κουίδου!

Πηγή: ΑΜΕ ΜΠΕ

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »