Υλικά
Για το φύλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Ξηρή μαγιά 1 φακελάκι
Νερό χλιαρό 250 ml
Αλάτι 1/2 κ.γ
Ελαιόλαδο 110 ml
Φέτα 250 gr
Μυζήθρα μαλακή 150 gr
Κρεμμύδια 2 μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
Αβγά 2
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά,το χλιαρό νερό,το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε.Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30′.Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά,τα ανακατεύουμε ελαφρά για να σπάσουν και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια.
Κόβουμε το ζυμάρι στα δυο,αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο,σε μέγεθος τέτοιο που να προεξέχει από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.Λαδώνουμε ένα μέτριου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το φύλλο.
Προσθέτουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού,Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπει ακριβώς μέσα στο πυρέξ.
Κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας το από κάτω φύλλο μέχρι να ενωθεί με το πάνω.
Χαράζουμε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,για 1 ώρα περίπου σε 200 C
Πρόσθεσε ένα σχόλιο