Άρωμα Καλύμνου στα βραβεία γαστρονομίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Ο Καλύμνιος Μιχάλης Μάρθας θα είναι ένας από τους 30 Έλληνες chef με διεθνή αναγνώριση που θα τιμηθούν στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο περιθώριο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας 2018 («1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 – Greek taste beyond borders»).

4633937283_491x489Το συνέδριο -τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων και της Π.Ο.Ε.ΣΕ.- και αποτελεί μια θεσμική καμπάνια που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.Απαρτίζεται από διεθνείς προσωπικότητες Ελλήνων και από διάφορες χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα, οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή τη μοναδική και καινοτόμα καμπάνια, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή θα είναι από 50 χώρες του κόσμου και θα παραστούν ως ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως ο Ρώσος Leonid Gelibterman, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα του παγκόσμιου network και της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, με τηλεοπτική κάλυψη από τουλάχιστον 15 χώρες.

Ο Μιχάλης Μάρθας μεταξύ των διεθνών chef

Οι διεθνείς chefs στους οποίους θα αποδοθούν τιμητικά μετάλλια είναι οι εξής: Ηλίας Μαμαλάκης (Ευρώπη – Αμερική), Νταϊάνα Κόχυλα (Αμερική), Κώστας Σπηλιάδης (Milos Αμερική), Βαγγέλης Δρίσκας (Ασία, Αμερική), Άρης Τσανακλίδης (Αμερική – Καναδάς), ), Γιάννης Μπαξεβάνης (Ελβετία – Ντουμπάι), Ντίνα Νικολάου (Γαλλία), Μάνος Μακρυγιαννάκης (Βρυξέλλες), Γιάννης Στανίτσας (Αμερική – Ευρώπη),  Σταμάτης Τσίλιας (Ρωσία), Γιάννης Σολάκης (Ολλανδία), Ζαν Λουί Καψαλάς (Γαλλία), Διονύσης Παπανικολάου (Σεϋχέλλες), Χρήστος Τζιέρας (Ιταλία), Γιώργος Τσελεμεντές (Χώρες Ευρώπης), Αξιώτης Παράσχος (Γερμανία – Λουξεμβούργο), Γκίκας Ξενάκης (Γαλλία – Βέλγιο), Σωτήρης Ευαγγέλου (Hong Kong – Σιγκαπούρη), Δημήτρης Κονταράτος (Γερμανία), Στέλιος Ιωαννίδης (Ελβετία), Σωτήρης Φιλίππου (Ιταλία – Ισπανία), Χρυσόστομος Πρασατζής (Γερμανία), Στέφανος Πρίσκας (Γερμανία), Ευριπίδης Γκόγκος (Ρόδος),Τάσος Ντούμας (Αμερική), Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Ηνωμένο Βασίλειο), Ευάγγελος Χασιώτης (Ιταλία), Σοφία Στάμου (Ευρώπη), Μιχάλης Μάρθας (Αγγλία),Μαρία Εκμεκτσίογλου (Κωνσταντινούπολη), Σωτήρης Βασιλείου (Γαλλία, Βέλγιο).

Ο Μιχάλης Μάρθας έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή chef της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων chef της  Mediteranean sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016). Εργάστηκε  σε βραβευμένα εστιατόρια στην Αγγλία («The Fat Duck» 3 αστέρια Μichelin και το τρίτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2011, στο Waterside Inn του Michel Roux 3 αστέρια Michelin) και στην Ολλανδία στο Pure C (1 αστέρι Michelin).

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »