Αβγόφετες για πρωινό με μαρμελάδα γκαβάφα από “Γεύσεις Λέρου” και παγωτό μαστίχα από τον Χρήστο Μπούτση   

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα πρωινά της Κυριακής μας είχαν την γλύκα της ζάχαρης , την νοστιμιά του αβγού και το άρωμα της κανέλας!
Πόσες αναμνήσεις μας ξυπνάει η συνταγή με αβγόφετες , μαρμελάδα γκαβάφα και παγωτό μαστίχα που μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης από Λέρο!

Υλικά

Ψωμί  4 φέτες (κατά προτίμηση όχι του τοστ, αλλά  καλής ποιότητας, άσπρο ή ολικής άλεσης)

Αβγά  3

Ζάχαρη καστανή  1 κουτ. σούπας 

Γάλα φρέσκο 125 ml 

Βούτυρο φρέσκο 1/4 

Κανέλα σε σκόνη  1/2 κουτ. γλυκού  (ή λίγο περισσότερη, ανάλογα την προτίμηση μας)

Παγωτό μαστίχα  1 scoop 

Μαρμελάδα γκαβάφα από  “Γεύσεις Λέρου” 2 κουτ. γλυκού

 


Εκτέλεση

Σε  μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει .Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 – 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
Τη βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοτάρουμε για 2 -3′  από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζουμε με την επόμενη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο φέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα . Σερβίρουμε με μαρμελάδα γκαβάφα από τη Λέρο και με παγωτό μαστίχα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »