Αβγόφετες για πρωινό με μαρμελάδα γκαβάφα από “Γεύσεις Λέρου” και παγωτό μαστίχα από τον Χρήστο Μπούτση   

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα πρωινά της Κυριακής μας είχαν την γλύκα της ζάχαρης , την νοστιμιά του αβγού και το άρωμα της κανέλας!
Πόσες αναμνήσεις μας ξυπνάει η συνταγή με αβγόφετες , μαρμελάδα γκαβάφα και παγωτό μαστίχα που μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης από Λέρο!

Υλικά

Ψωμί  4 φέτες (κατά προτίμηση όχι του τοστ, αλλά  καλής ποιότητας, άσπρο ή ολικής άλεσης)

Αβγά  3

Ζάχαρη καστανή  1 κουτ. σούπας 

Γάλα φρέσκο 125 ml 

Βούτυρο φρέσκο 1/4 

Κανέλα σε σκόνη  1/2 κουτ. γλυκού  (ή λίγο περισσότερη, ανάλογα την προτίμηση μας)

Παγωτό μαστίχα  1 scoop 

Μαρμελάδα γκαβάφα από  “Γεύσεις Λέρου” 2 κουτ. γλυκού

 


Εκτέλεση

Σε  μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει .Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 – 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
Τη βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοτάρουμε για 2 -3′  από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζουμε με την επόμενη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο φέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα . Σερβίρουμε με μαρμελάδα γκαβάφα από τη Λέρο και με παγωτό μαστίχα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »