Αβγόφετες για πρωινό με μαρμελάδα γκαβάφα από “Γεύσεις Λέρου” και παγωτό μαστίχα από τον Χρήστο Μπούτση   

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Τα πρωινά της Κυριακής μας είχαν την γλύκα της ζάχαρης , την νοστιμιά του αβγού και το άρωμα της κανέλας!
Πόσες αναμνήσεις μας ξυπνάει η συνταγή με αβγόφετες , μαρμελάδα γκαβάφα και παγωτό μαστίχα που μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης από Λέρο!

Υλικά

Ψωμί  4 φέτες (κατά προτίμηση όχι του τοστ, αλλά  καλής ποιότητας, άσπρο ή ολικής άλεσης)

Αβγά  3

Ζάχαρη καστανή  1 κουτ. σούπας 

Γάλα φρέσκο 125 ml 

Βούτυρο φρέσκο 1/4 

Κανέλα σε σκόνη  1/2 κουτ. γλυκού  (ή λίγο περισσότερη, ανάλογα την προτίμηση μας)

Παγωτό μαστίχα  1 scoop 

Μαρμελάδα γκαβάφα από  “Γεύσεις Λέρου” 2 κουτ. γλυκού

 


Εκτέλεση

Σε  μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει .Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 – 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
Τη βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοτάρουμε για 2 -3′  από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζουμε με την επόμενη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο φέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα . Σερβίρουμε με μαρμελάδα γκαβάφα από τη Λέρο και με παγωτό μαστίχα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »