Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά για ντολμαδάκια

1 κιλό μπακαλιάρος παχύς
200 γρ. ρύζι γλασέ
100 γρ. ρύζι κίτρινο
300 γρ. κληματόφυλλα
4 τομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε ένα 24ωρο το μπακαλιάρο σε κατσαρόλα κομμένο κομμάτια με μπόλικο νερό να φύγει η αρμύρα του.
Αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα και κόβουμε τα ψαχνά με μαχαίρι σε μικρά – μικρά κομματάκια σε λεκάνη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε με 80 ml λάδι.
Τα προσθέτουμε στη λεκάνη με το μπακαλιάρο μαζί με το λάδι τους.
Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, τη μια ντομάτα λιωμένη, το ρύζι και αλάτι αν χρειάζεται, ζυμώνοντας καλά να γίνουν μείγμα.

Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, τη βάζουμε στο κληματόφυλλο και το τυλίγουμε σε ντολμαδάκι.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, στύβουμε και τις άλλες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Κόβουμε ροδέλες τα λεμόνια και τοποθετούμε στη σειρά τα ντολμαδάκια, προσθέτουμε το ανάλογο νερό αφήνοντας να σιγοβράσουν.

Υλικά για παντζαροσαλάτα

400 γρ. παντζάρι ,βρασμένο και κομμένο κυδωνάτο
120 γρ. καρύδια κοπανισμένα στο γουδί
120 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
100 γρ ελαιόλαδο
20 ml ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »