Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά για ντολμαδάκια

1 κιλό μπακαλιάρος παχύς
200 γρ. ρύζι γλασέ
100 γρ. ρύζι κίτρινο
300 γρ. κληματόφυλλα
4 τομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε ένα 24ωρο το μπακαλιάρο σε κατσαρόλα κομμένο κομμάτια με μπόλικο νερό να φύγει η αρμύρα του.
Αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα και κόβουμε τα ψαχνά με μαχαίρι σε μικρά – μικρά κομματάκια σε λεκάνη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε με 80 ml λάδι.
Τα προσθέτουμε στη λεκάνη με το μπακαλιάρο μαζί με το λάδι τους.
Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, τη μια ντομάτα λιωμένη, το ρύζι και αλάτι αν χρειάζεται, ζυμώνοντας καλά να γίνουν μείγμα.

Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, τη βάζουμε στο κληματόφυλλο και το τυλίγουμε σε ντολμαδάκι.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, στύβουμε και τις άλλες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Κόβουμε ροδέλες τα λεμόνια και τοποθετούμε στη σειρά τα ντολμαδάκια, προσθέτουμε το ανάλογο νερό αφήνοντας να σιγοβράσουν.

Υλικά για παντζαροσαλάτα

400 γρ. παντζάρι ,βρασμένο και κομμένο κυδωνάτο
120 γρ. καρύδια κοπανισμένα στο γουδί
120 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
100 γρ ελαιόλαδο
20 ml ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »