Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά για ντολμαδάκια

1 κιλό μπακαλιάρος παχύς
200 γρ. ρύζι γλασέ
100 γρ. ρύζι κίτρινο
300 γρ. κληματόφυλλα
4 τομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε ένα 24ωρο το μπακαλιάρο σε κατσαρόλα κομμένο κομμάτια με μπόλικο νερό να φύγει η αρμύρα του.
Αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα και κόβουμε τα ψαχνά με μαχαίρι σε μικρά – μικρά κομματάκια σε λεκάνη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε με 80 ml λάδι.
Τα προσθέτουμε στη λεκάνη με το μπακαλιάρο μαζί με το λάδι τους.
Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, τη μια ντομάτα λιωμένη, το ρύζι και αλάτι αν χρειάζεται, ζυμώνοντας καλά να γίνουν μείγμα.

Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, τη βάζουμε στο κληματόφυλλο και το τυλίγουμε σε ντολμαδάκι.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, στύβουμε και τις άλλες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Κόβουμε ροδέλες τα λεμόνια και τοποθετούμε στη σειρά τα ντολμαδάκια, προσθέτουμε το ανάλογο νερό αφήνοντας να σιγοβράσουν.

Υλικά για παντζαροσαλάτα

400 γρ. παντζάρι ,βρασμένο και κομμένο κυδωνάτο
120 γρ. καρύδια κοπανισμένα στο γουδί
120 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
100 γρ ελαιόλαδο
20 ml ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »