Πολύ νόστιμη, σπιτική συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο
Υλικά
Φιλέτο παστού μπακαλιάρου πολύ καλά ξαρμυρισμένου 4 τεμ.
Για το κουρκούτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250gr
1 κουτ γλυκού μπεικιν
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Μπύρα 330 ml
Όυζο 30 ml
2 παγάκια
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά προσθέτω την μπύρα σιγά σιγά και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να έχω ένα μέτρια αραιό κουρκούτι
Για την σκορδαλιά με σαφράν
Υλικά
Πατάτες 3
Σεληνόριζα καθαρισμένη περίπου 100 gr
Αλάτι
Σαφράν (μερικές κλωστές) ή μισή κουταλιά κουρκουμά
Εναλλακτικά 3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο (λίγο)
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες την σεληνόριζα καθαρισμένη και το σαφράν .Οταν μαλακώσουν τις αφαιρούμε, κρατάμε λίγο ζωμό, τις τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλι .
Εναλλακτικά τις βάζουμε σε μπλέντερ ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό ώστε να έχουμε παχύρρευστη κρέμα,ενώ χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με το ελαιόλαδο το προσθέτουμε στην πατάτα ανακατεύουμε καλά.
Για τα παντζάρια
Βράζουμε τα παντζάρια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες .Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες από τα παντζάρια και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Μόλις καραμελώσουν αποσύρουμε και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
Ευριπίδης Γκόγκος
Πρόσθεσε ένα σχόλιο