Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σκορδαλιά σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια απο τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πολύ νόστιμη, σπιτική συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Υλικά

Φιλέτο παστού μπακαλιάρου πολύ καλά ξαρμυρισμένου 4 τεμ.

Για το κουρκούτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250gr

1 κουτ γλυκού  μπεικιν

Λίγο αλάτι

Λίγη ζάχαρη

Μπύρα 330 ml

Όυζο 30 ml

2 παγάκια

 

 

 

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά προσθέτω την μπύρα σιγά σιγά και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να έχω ένα μέτρια αραιό κουρκούτι

Για την σκορδαλιά με σαφράν

Υλικά

Πατάτες 3

Σεληνόριζα καθαρισμένη περίπου 100 gr

Αλάτι

Σαφράν (μερικές κλωστές)  ή μισή κουταλιά κουρκουμά

Εναλλακτικά 3 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο (λίγο)

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες την σεληνόριζα καθαρισμένη  και το σαφράν .Οταν μαλακώσουν τις αφαιρούμε, κρατάμε λίγο ζωμό, τις τοποθετούμε σε  μεταλλικό μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλι .

Εναλλακτικά τις βάζουμε σε μπλέντερ ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό ώστε να έχουμε παχύρρευστη κρέμα,ενώ χτυπάμε  στο γουδί το σκόρδο με το ελαιόλαδο  το προσθέτουμε στην πατάτα ανακατεύουμε καλά.

Για τα παντζάρια

Βράζουμε τα παντζάρια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες .Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες από τα παντζάρια και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Μόλις καραμελώσουν αποσύρουμε  και σερβίρουμε!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ευριπίδης Γκόγκος 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »