Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σκορδαλιά σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια απο τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πολύ νόστιμη, σπιτική συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Υλικά

Φιλέτο παστού μπακαλιάρου πολύ καλά ξαρμυρισμένου 4 τεμ.

Για το κουρκούτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250gr

1 κουτ γλυκού  μπεικιν

Λίγο αλάτι

Λίγη ζάχαρη

Μπύρα 330 ml

Όυζο 30 ml

2 παγάκια

 

 

 

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά προσθέτω την μπύρα σιγά σιγά και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να έχω ένα μέτρια αραιό κουρκούτι

Για την σκορδαλιά με σαφράν

Υλικά

Πατάτες 3

Σεληνόριζα καθαρισμένη περίπου 100 gr

Αλάτι

Σαφράν (μερικές κλωστές)  ή μισή κουταλιά κουρκουμά

Εναλλακτικά 3 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο (λίγο)

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες την σεληνόριζα καθαρισμένη  και το σαφράν .Οταν μαλακώσουν τις αφαιρούμε, κρατάμε λίγο ζωμό, τις τοποθετούμε σε  μεταλλικό μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλι .

Εναλλακτικά τις βάζουμε σε μπλέντερ ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό ώστε να έχουμε παχύρρευστη κρέμα,ενώ χτυπάμε  στο γουδί το σκόρδο με το ελαιόλαδο  το προσθέτουμε στην πατάτα ανακατεύουμε καλά.

Για τα παντζάρια

Βράζουμε τα παντζάρια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες .Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες από τα παντζάρια και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Μόλις καραμελώσουν αποσύρουμε  και σερβίρουμε!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ευριπίδης Γκόγκος 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »