Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Μπακαλιάρος τηγανιτός, παντζάρια σκορδαλιά με γιαούρτι και καρύδια και παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Chef Γιώργος Φρατζής! Υλικά για 4 άτομα 1 Κιλό μπακαλιάρος 60 ml ελαιόλαδο 80 γρμ καρύδια ψύχα 100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό 4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες 45 ml ξίδι Αλάτι Λευκό…

Πανακότα πορτοκάλι με σιρόπι καραμελωμένου πορτοκαλιού

  Εχει ιδιαίτερα πλούσια γεύση κρέμας στην οποία ενσωματώνονται οι γευστικοί τόνοι του πορτοκαλιού. Αλλά κυρίως έχει μια μεταξένια υφή που οφείλεται στην ιδιαίτερη τεχνική της συνταγής. Γιατί όλες οι…

Η Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου έτοιμη να κατακτήσει για άλλη μια φορά τη Νέα Υόρκη

Στο φημισμένο James Beard Foundation παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά  η Aιγαιακή γαστρονομία Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος…

Απασχολεί μόνο ΑμεΑ και ψήνει τον πιο ωραίο καφέ

«ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕΣ»: Δημιουργήθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης “+εργάζομαι” και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία που τόσο πολύ στερούνται τόσοι πολλοί συμπολίτες μας! Στην οδό Πικροδάφνης 42, στο Παλαιό Φάληρο, εκεί…

«Aegean mamas know best»: Οι μικροί μαθητές και οι μαμάδες τους, ανακαλύπτουν τα μυστικά της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι  εκδηλώσεις της δράσης “Aegean mamas know best”, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 “Taste the Seasons”, από την Περιφέρεια…

Ελληνικό πρωινό Καλύμνου… Πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων

Όταν πάνω από 70 διαφορετικά είδη τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών, από ροφήματα, γαλακτοκομικά και αρτοσκευάσματα έως πίτες, γλυκίσματα και αλίπαστα, βρίσκονται τοποθετημένα σε ατελείωτες σειρές τραπεζιών με ολόλευκα τραπεζομάντηλα,…

Άρωμα Καλύμνου στα βραβεία γαστρονομίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Καλύμνιος Μιχάλης Μάρθας θα είναι ένας από τους 30 Έλληνες chef με διεθνή αναγνώριση που θα τιμηθούν στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο περιθώριο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας 2018 («1st International Hellenic Gastronomy Conference…