Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Ξέρετε τι είναι το Xuixo; Η Ντίνα Νικολάου έχει όλα όσα πρέπει να μάθετε

To Xuixo είναι διάσημο γλύκισμα της Καταλονίας που δημιουργήθηκε στην πόλη Girona. Μια βιεννέζικη αφράτη ζύμη, με κυλινδρικό σχήμα, γεμισμένη με κρέμα καταλάνα. Δεν ψήνεται, αλλά, τηγανίζετε και πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ο θρύλος λέει…

Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο  Ζάππειο Μέγαρο). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας,…

Το πιο γλυκό σπίτι του κόσμου: Ζαχαροπλάστης έφτιαξε ένα σπίτι από σοκολάτα

Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν τώρα να νοικιάσουν ένα πραγματικό σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα, που μαντεύουμε ότι θα μυρίζει πραγματικά υπέροχα. Ο Jean-Luc Decluzeau και ο γιος του…

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Έκθεση Τροφίμων Ποτών MARKETEXPO στην Αθήνα

Δυναμική παρουσία των τοπικών προϊόντων και παραγωγών από τα νησιά  Δυναμική παρουσία των τοπικών μας προϊόντων στο Metropolitan Expo, στο Ελευθέριος Βενιζέλος – στην Αθήνα, πέτυχαν οι παραγωγοί που συμμετείχαν…

Ο chef των επωνύμων Νίκος Κουλούσιας

Ο βραβευμένος chef Νίκος Κουλούσιας ξεδιπλώνει το ταλέντο του και στην Αίγυπτο ! Μετά την επιμέλεια του μενού για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και της ελληνικής εκδοχής…

Σουτζουκάκια με φορμαέλα

Από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό Υλικά 6 μελιτζάνες 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 3 κρεμμύδια μεγάλα 3 σκελίδες σκόρδο 100 γρ φρυγανιά τριμένη 300 γρ Φορμαέλα τυρί 2 αβγά Ελαιόλαδο 80γρ Αλάτι…

Λευτέρης Λαζάρου : Η γεύση είναι ένα σκίρτημα

…Την ώρα που γεύεσαι σκιρτούν μέσα σου πολλά. Κάποια μικρά ηλεκτρόδια σαν ακιδούλες σε χτυπάνε παντού -στον εγκέφαλο, στον ουρανίσκο, στα μάτια, στην καρδιά, στην ψυχή, στα χέρια… Δεν είναι…

Παιδικά σνακ για το σχολείο

      Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου Γιατί το κολατσιό είναι τόσο απαραίτητο; Προτιμάμε το σπιτικό κολατσιό ή εμπιστευόμαστε αυτό του σχολικού κυλικείου; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα προϊόντα που πωλούνται…

Φιλέτο μοσχαριού: Οδηγός αγοράς

Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας Υπάρχει ελληνικό φιλέτο; Θα ήταν ανεδαφικό να υποστηρίζαμε ότι πρέπει να ζητάμε μόνο ελληνικό φιλέτο, γιατί απλούστατα το περισσότερο μοσχαρίσιο κρέας της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του φιλέτου, είναι εισαγόμενο…

Βουτιά μιας ανάσας στην Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων

Η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων διοργανώνεται και φέτος 16-23 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης “The Authentic Big Blue” στην Αμοργό. Με σκοπό την ανάδειξη…