Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Άρωμα Καλύμνου στα βραβεία γαστρονομίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Καλύμνιος Μιχάλης Μάρθας θα είναι ένας από τους 30 Έλληνες chef με διεθνή αναγνώριση που θα τιμηθούν στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο περιθώριο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας 2018 («1st International Hellenic Gastronomy Conference…

Ψάρια : Πώς τα επιλέγουμε και πώς τα μαγειρεύουμε

Ψάρια : Σύντομος οδηγός πώς τα επιλέγουμε και πώς τα μαγειρεύουμε ! Οι δικαιολογίες είναι αρκετές για να αποφύγει κάποιος να μαγειρέψει ψάρια, ειδικά αν δεν ανήκουν στα αγαπημένα του φαγητά.…

Ακούμια 2018(Εκδήλωση και συνταγή από τη Σύμη)

Η Ένωση Συμιακών Νέων “ο Νιρέας”, μας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την καλή χρονιά, τα καθιερωμένα, πλέον “ΑΚΟΥΜΙΑ” στις 28/01/2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul…

Κολλαγόνο: 7 τροφές για φυσική ενίσχυση

Κολλαγόνο: Το βασικό συστατικό του οργανισμού μας για όμορφο, νεανικό δέρμα. Όσο μεγαλώνουμε το σώμα παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό, να χάνει τη σφριγηλότητα…

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Αυτό το vegan κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο, είναι τόσο εύκολο, υγιεινό, νηστίσιμο και οικονομικό, που σίγουρα θα το μάθετε απέξω τόσες φορές που θα το φτιάξετε! Υλικά Συνταγής 1…

Πεντανόστιμο πρωτοχρονιάτικο οσομπούκο

Αλλάξτε το χρόνο με το πιο γιορτινό φαγητό ! Ανασκουμπωθείτε, αγοράστε όλα τα υλικά για να μην σας λείπει τίποτα και μαγειρέψτε το πιο νόστιμο οσομπούκο  για το ρεβεγιόν της…

Κουραμπιέδες του Λευτέρη Λαζάρου (Video)

Παραδοσιακοί μυρωδάτοι κουραμπιέδες δια χειρός Chef Λευτέρη Λαζάρου — ΥΛΙΚΑ — 600 gr βούτυρο 250 gr άχνη ζάχαρη 750 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 gr αμύγδαλα 20 gr…