Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Δύο χρυσά βραβεία στο γυναικείο συνεταιρισμό Καλύμνου – Για το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου και το καπνιστό φιλέτο σκουμπρί

Δύο χρυσά βραβεία κατέκτησε ο γυναικείος συνεταιρισμός Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή» σε διαγωνισμό τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του προηγούμενου μήνα στην Αθήνα. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του νησιού που ασχολείται…

Μου δίνεις το αλάτι παρακαλώ ? (Video)

Η σύγχρονη τεχνολογία τείνει να απορροφήσει εξ’ ολοκλήρου τους νέους. Είναι εθισμένοι στα νέα μέσα επικοινωνίας και πολύ συχνά αδιαφορούν για όλα. Πόσες είναι οι φορές που τους βλέπουμε “χαμένους…

Πένες με κοτόπουλο και κοπανιστή Καλύμνου

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή που αγαπάμε όλοι ! Γιώργος Φραντζής chef ΥΛΙΚΑ 320 γρμ πένες  200 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες 100 γρμ κοπανιστή Καλύμνου 40 γρμ βούτυρο αγελάδος…

Το εστιατόριο Evi Evane της Ντίνας Νικολάου στο Παρίσι πήρε το πρώτο βραβείο ξένης κουζίνας στην Γαλλία

Από το Παρίσι στην Αθήνα και από την βράβευση του εστιατορίου Evi Evane ξένης κουζίνας στο Yoleni’s. H σεφ μας Ντίνα Νικολάου με μεγάλη χαρά και περηφάνια για τη μέγιστη…

Δυο χρόνια γιόρτασε το ζαχαροπλαστείο Skoufos

Τα δύο χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε ο Skoufos  με πολύ κόσμο χθές  Παρασκευή 26 Μαΐου.Ολοι διασκέδασαν  στο πάρτυ με την dj Δέσπω Μανιά  γεύθηκαν τις νέες γεύσεις και τα εξαιρετικά…

Οι αγαπημένοι μας chefs και οι εμμονές τους

Το επάγγελμα του μάγειρα υπερέχει αρκετά έναντι άλλων σε βαθμό δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη υπόθεση το να συνεχίσει κάποιος σταθερά σε αυτόν τον…

Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Δημήτρης Πλουμιστός Chef Υλικά 8-10 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό 1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι τύπου καρολίνα 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ.…