Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Οι αγαπημένοι μας chefs και οι εμμονές τους

Το επάγγελμα του μάγειρα υπερέχει αρκετά έναντι άλλων σε βαθμό δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη υπόθεση το να συνεχίσει κάποιος σταθερά σε αυτόν τον…

Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Δημήτρης Πλουμιστός Chef Υλικά 8-10 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό 1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι τύπου καρολίνα 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ.…

Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, εντυπωσιάζει στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας, Tutto Food

Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Tutto Food, που πραγματοποιείται από 8 έως 11 Μαΐου στο Μιλάνο, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική…

Ελαιόλαδο Stagona ” Κτήμα Χαλάντα “

Purefarm by Petros, Fotis & Maria Νεοφυής οικογενειακή επιχείρηση στον κλάδο της πρωτογενούς ανάπτυξης, με τη γνώση, τη στήριξη και το όραμα από γενεές αγροτών και καλλιεργητών. Ο Πέτρος, ο…

Μαγειρίτσα

Σέβη Πετρίδη Α’ Μάγειρας Ιστορία της μαγειρίτσας  Η μαγειρίτσα συνιστά αναμφίβολα το κορυφαίο πιάτο του εθιμικού μας εδεσματολόγιου, σερβιρισμένο μάλιστα στο εορταστικό τραπέζι της κορυφαίας θρησκευτικής μας εορτής, του Πάσχα.…

Ντολμαδάκια ροδίτικα (γιαπράκια) της Μ.Πέμπτης

Γιώργος Φραντζής chef ΥΛΙΚΑ      ΓΙΑ 4-8 άτομα 400 γρμ φρέσκα αμπελόφυλλα καθαρισμένα απο τα κοτσάνια και ζεματισμένα σε νερό με φρεσκοστιμένο χυμό απο 1/2 λεμόνι.Κρυώνουμε και τα βάζουμε…