Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο

  Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο! Η ίδια μαρμελάδα με  προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό…

Νηστίσιμο κέικ με χαλβά και σοκολάτα

Συνταγή και κείμενο από Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Elpidas little corner Εδώ είμαι πάλι με το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ, θα το λατρέψετε. Είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε…

Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή!

Πεντανόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη συνταγή για τα Κούλουμα, μας στέλνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά Υλικά 150γρ κινόα τρίχρωμη 70γρ ελαιόλαδο 100γρ αγκιναράκι Τήνου 80γρ λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια λίγο…

Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!

Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Όπως αναφέρεται στο  άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία…

Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά Υλικά Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 150 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι άνηθο 4 μαρούλια Αλάτι και…

Παραδοσιακά πιταρούδια με μελιτζανοσαλάτα

Απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.Απολαύστε τα αγαπημένα σας κρεατικά παρέα με ένα παραδοσιακό έδεσμα…

“Οι οινοποιοί όλης της χώρας ζητούν να χαραχθούν τοπικές και εθνικές στρατηγικές προβολής του εθνικού μας πλούτου”

Νεκτάριος Καλογήρου Είναι πάθος το κρασί και για δυο ημέρες βρέθηκαν στη Ρόδο 33 παθιασμένοι, Έλληνες παραγωγοί για να δείξουν στο τοπικό κοινό τις δημιουργίες τους. Τανίνες και αρώματα, γερά…

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Συνταγή & υλικό από Ελπίδα Χαραλαμπίδου. Μου ζητάτε πολλές φορές συνταγή για εύκολη ζύμη πίτας, σας έχω εδώ τη συνταγή . Δεν χρειάζεται να ανοίξετε πολλά φύλλα παρά μόνο δύο…

Η αειφόρος γαστρονομία στο μενού κορυφαίων chef

Σε μια πόλη που φημίζεται για τη γαστρονομικές της ανησυχίες, κορυφαίοι chef συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι με πρόκληση τη δημιουργίας ενός μενού αειφόρου γαστρονομίας, που συνδυάζει γεύση και την προστασία του…

Διαγωνισμός μαγειρικής την Κυριακή στα Μάσσαρι

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών «Οι Μασσαρενές» με την τουριστική σχολή ANKO διοργανώνουν τον 3ο Διαγωνισμό Μαγειρικής, Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους καταξιωμένοι Chef και…