Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Mαθήματα μεσογειακής διατροφής με εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα!

  Της Ελένης Λαζάρου Ο Ιωάννης Καμπούρης είναι καθηγητής φιλολογίας. Στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας, όμως, έκανε ένα διαφορετικό, πρωτότυπο μάθημα στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιχειρηματικότητας. Μάθημα μεσογειακής διατροφής.…

Πίσω από το γαστρονομικό γκλάμουρ

Γράφει ο βραβευμένος chef Χρήστος Αθανασιάδης «Ενδεχομένως οι restaurant business να περιβλήθηκαν με ένα είδος γκλάμουρ τα τελευταία χρόνια αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Στην κουζίνα ενός εστιατορίου υπάρχουν…

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ροδίτης Chef  Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της…

Μοσχαράκι Ραγού με χυλοπίτες και μυζήθρα

Σέβη Πετρίδη . Α` Μάγειρας στο Natura Park Village. Χρόνος Προετοιμασίας: 30′ Μερίδες: 6 άτομα ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο χυλοπίτες 100 gr μυζήθρα 1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι)…

Εκθεση Εξποτροφ – Expotrof Exhibition

Από 27 – 30 Ιανουαρίου επισκεπτόμαστε τη 4η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Εκθεση Εξποτροφ – Expotrof Exhibition,όπου συμμετέχουν 4  Ροδίτες παραγωγοί μας! Εκεί θα δοκιμάσουμε το βιολογικό μέλι Melissae Honey…

Γευστικό ταξίδι στο Ν. Αιγαίο

Με αφορμή τη διάκριση της Περιφέρειας  Ν.Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019,ξεκινάει ένα γευστικό  ταξίδι στην Ελλάδα με το πλούτο των προϊόντων και των τοπικών συνταγών της…