Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Ελαιόλαδο Stagona ” Κτήμα Χαλάντα “

Purefarm by Petros, Fotis & Maria Νεοφυής οικογενειακή επιχείρηση στον κλάδο της πρωτογενούς ανάπτυξης, με τη γνώση, τη στήριξη και το όραμα από γενεές αγροτών και καλλιεργητών. Ο Πέτρος, ο…

Μαγειρίτσα

Σέβη Πετρίδη Α’ Μάγειρας Ιστορία της μαγειρίτσας  Η μαγειρίτσα συνιστά αναμφίβολα το κορυφαίο πιάτο του εθιμικού μας εδεσματολόγιου, σερβιρισμένο μάλιστα στο εορταστικό τραπέζι της κορυφαίας θρησκευτικής μας εορτής, του Πάσχα.…

Ντολμαδάκια ροδίτικα (γιαπράκια) της Μ.Πέμπτης

Γιώργος Φραντζής chef ΥΛΙΚΑ      ΓΙΑ 4-8 άτομα 400 γρμ φρέσκα αμπελόφυλλα καθαρισμένα απο τα κοτσάνια και ζεματισμένα σε νερό με φρεσκοστιμένο χυμό απο 1/2 λεμόνι.Κρυώνουμε και τα βάζουμε…

Τσιπούρα φούρνου με ντομάτα πλακί

Γιώργος Φραντζής chef ΥΛΙΚΑ 4  τσιπούρες 300 γρμ καθαρισμένες- πλυμένες 80 ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια καθαρισμένα ψιλοκομένα 1 πράσο καθαρισμένο καλά πλυμένο κομμένο σε ροδέλες. 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. 2…

Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Δημήτρης Πλουμιστός Chef YΛΙΚΑ Για την μαρινάδα: 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες 1/2 κούπα ελαιόλαδο Μισό ποτήρι σούμα 2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη) 2 κ.γ. πολτός σκόρδου 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα Αλάτι…

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ CHEF Από το βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β! τόμος. Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 1 ώρα ΥΛΙΚΑ 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό κρύο…

Βράβευση και ειδική διάκριση για την CAIR

Στο φετινό «Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» 42 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου απένειμαν την Ειδική Διάκριση για τον…