Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Οι μαργαρίτες της Τασίας

Από την φίλη και μέλος της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου. Ενα γλυκάκι πανεύκολο που αγαπούν μικρά και “μεγάλα” παιδιά! ΥΛΙΚΑ  (Για 7 Λουλούδια) Επιλέγουμε  μία οποιαδήποτε συνταγή μπισκότου που μας αρέσει…

Food Expo – Oenotelia – 2017 .18-20 Μαρτίου

Η διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαρτίου στο METROPOLITAN EXPO παράλληλα με τη διεθνή έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων OENOTELIA, παρουσιάστηκε σήμερα σε…

Βιολογικό μέλι πεύκου και βοτάνων- Melissae

Γράφει Η Ελευθερία Πελλού pelloue[at]rodiaki.gr Ο Γιώργος Περράκης με τη σύζυγό του Edina Bobrovniczka είναι παραγωγοί βιολογικού μελιού ,και ο Μιχάλης Δραμουντανής είναι παραγωγός φαρμακευτικών βοτάνων φυσικής καλλιέργειας και φυσικών…

Ο παραγωγός φαρμακευτικών βοτάνων φυσικής καλλιέργειας Μιχάλης Δραμουντανής μας παρουσιάζει την Dm Natural Farming Rhodes

Γράφει Η Ελευθερία Πελλού pelloue[at]rodiaki.gr Ο Μιχάλης Δραμουντανής είναι παραγωγός φαρμακευτικών βοτάνων φυσικής καλλιέργειας και φυσικών καλλυντικών και ο Γιώργος Περράκης με τη σύζυγό του Edina Bobrovniczka παραγωγοί βιολογικού μελιού.…

Ταχίνι – ο διατροφικός μας θησαυρός –

Μία εξαιρετικά  εκλεκτή διατροφική επιλογή, που ενώ μπορεί να… κοστίζει λιγάκι παραπάνω σε θερμίδες,αποτελεί  μια από τις πιο ευεργετικές τροφές για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Το ταχίνι είναι…

Πέντε Ελληνες Chef στα “James Beard Awards”

Για πρώτη φορά στα 26 χρόνια του θεσμού, η Ελλάδα θα δώσει το «παρόν» στα “James Beard Awards“τη πιο σημαντική διοργάνωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.   Στην εκδήλωση…

Τσουρβάς-Τηλιακή ντοματόσουπα-

Συνταγή των chef Αθανάσιος Σβανάς, Aggelos Koligliatis ,και Νώντας Κοκκώνης ! ΥΛΙΚΑ 2 τεμ. κρεμμύδι ψιλοκομένο 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες 250 γρμ πλιγούρι 40ml ελαιόλαδο 2 λίτρα Νερό Αλάτι πιπέρι…

Αφιέρωμα στη Γαστρονομία των Επτανήσων απο την ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους, διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και…

Καραβόλοι με χόρτα

Από το βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά,η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου “ Συγγραφέας και chef Γιώργος Τρουμούχης   Aπό τα αρχαιότερα πλάσματα της γης το ταπεινό σαλιγκάρι, είναι μοναδική περίπτωση τροφής υψηλής…