Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Σουπιές με πρασόρυζο

Γιώργος Φραντζής chef ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 1 κιλό σουπιές 100 ml ελαιόλαδο 1 τεμ κρεμμύδι ψιλοκομένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 800 γρμ πράσα 80 ml κρασί άσπρο 1 κιλό τομάτα…

Μπαχαρικά τα θαυματουργά !

Της Ντίνας Γκρουμούτη Μεταμορφώνουν ένα απλό πιάτο σε εθιστικό. Σοφές φόρμουλες, που συνδυάζουν αριστοτεχνικά γεύσεις μπαχαρικών για να δημιουργήσουν άλλες ακόμα ωραιότερες. Ελάτε να ταξιδέψουμε στον παραμυθένιο κόσμο των μειγμάτων…

Σοκολατόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα

Απο τον chef Δημήτρη Πλουμιστό Υλικά Για το σιρόπι: Για το κέικ: Για το γλάσο: Εκτέλεση Σιρόπι Βάζετε σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους  όλα τα υλικά και αφήστε τα να βράσουν…

Ταπεινό Γαλλικό εστιατόριο πήρε από λάθος αστέρι Michelin

Οι σερβιτόροι σε ένα φθηνό και χαρούμενο εστιατόριο στην κεντρική Γαλλία δεν προλαβαίνουν, δεδομένου ότι  στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πολυπόθητο αστέρι Michelin κατά λάθος. Ο Οδηγός Michelin France που δημοσίευσε…

Ο Γιώργος Διακουράκης από την Pie Pantou μας μιλάει για τη Λεπτή Πίτα Ρόδου της γιαγιάς Τσαμπίκας

Συνέντευξη στην Rodos Food News Ο Γιώργος Διακουράκης, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Pie Pantou, που με οδηγό την παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες, προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα ζύμης! Πώς…

Παραδοσιακά ζυμαρικά και προϊόντα σύκου από τα “Χειρομύλια”

Γράφει Βαρβάρα Μπογδάνου barbara[at]rodiaki.gr Η επιχείρηση βρίσκεται στο Γεννάδι, λειτουργεί από το 2004 και συνεχώς αναπτύσσεται ! O χερόμυλος ήταν γνωστός από τα Ομηρικά χρόνια. Αποτελούνταν από δύο πλατιές και…

Τsimas Delicatessen: Από την παράδοση της Σύμης στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ρόδου

Γράφει Βαρβάρα Μπογδάνου barbara[at]rodiaki.gr Mεγάλωσα μέσα στο καΐκι του πατέρα μου, δε γνωρίζαμε τι θα πει κρέας, ζούσαμε με το ψάρι, ψαρεύαμε, βάζαμε δίχτυα, παραγάδια και πυροφάνια. Όλο αυτό το διάστημα νοσταλγούσαμε…

Τιραμισού σε ποτήρι

Γιώργος Φραντζής chef Υλικά Για 4 άτομα Παρασκευή Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών με μία πρέζα αλάτι , χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και το κρατάμε στην άκρη. Σε…

Τσικνοπέμπτη και χοιρινό στη λαδόκολλα

Δημήτρης Πλουμιστός Chef Υλικά 2 κιλά σπάλα χοιρινή 6 πιπεριές 3 κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 200 γρ γιαούρτι 3 κσ μουστάρδα Γραβιέρα Κρήτης 250 γρ κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Ρίγανη…

Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια

Δημήτρης Πλουμιστός Chef ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό…