Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Χρυσοί Σκούφοι 2017

Από Δημήτρη Αντωνόπουλο – 09/02/2017 Πολύ hot φέτος οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ («Ηytra») Η Αθήνα, παρά τις δυσκολίες, δεν το βάζει κάτω και αποδεικνύει ότι έχει μητροπολιτικό σθένος, που της επιτρέπει…

Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό Chef για δύο Ροδίτες

Μια ακόμη σημαντική γαστρονομική διάκριση κατάφεραν να κατακτήσουν δύο Ροδίτες Chef, δείγμα του υψηλού επιπέδου που υπάρχει στο νησί μας. Πρόκειται για τον Αργύρη Γιαννόπουλο με καταγωγή από την Μαλώνα…

Χαρούπι: ένα τρόφιμο πολλών καρατίων

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα υγιεινό προϊόν Της Θάλειας Τσιχλάκη Πολλές χρήσεις, πολύτιμη διατροφική αξία, έφεραν το ξεχασμένο χαρούπι στην επικαιρότητα κι εμείς σας το συστήνουμε μαζί με τις…

Mαθήματα μεσογειακής διατροφής με εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα!

  Της Ελένης Λαζάρου Ο Ιωάννης Καμπούρης είναι καθηγητής φιλολογίας. Στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας, όμως, έκανε ένα διαφορετικό, πρωτότυπο μάθημα στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιχειρηματικότητας. Μάθημα μεσογειακής διατροφής.…

Πίσω από το γαστρονομικό γκλάμουρ

Γράφει ο βραβευμένος chef Χρήστος Αθανασιάδης «Ενδεχομένως οι restaurant business να περιβλήθηκαν με ένα είδος γκλάμουρ τα τελευταία χρόνια αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Στην κουζίνα ενός εστιατορίου υπάρχουν…

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ροδίτης Chef  Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της…

Μοσχαράκι Ραγού με χυλοπίτες και μυζήθρα

Σέβη Πετρίδη . Α` Μάγειρας στο Natura Park Village. Χρόνος Προετοιμασίας: 30′ Μερίδες: 6 άτομα ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο χυλοπίτες 100 gr μυζήθρα 1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι)…