Το Γαστρονομικό Blog του Foodme είναι εδώ!

Συνταγές, εκδηλώσεις, τοπικοί παραγωγοί, παρουσίαση chef και γαστρονομικά νέα!

Η Μπριγάδα των chef αναλαμβάνει δράση για την προάσπιση των τοπικών προϊόντων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Υπεύθυνος : Νικόλαος Φωτιάδης Kιν. : 6974604897 Email : [email protected] Η Μπριγάδα των σεφ αναλαμβάνει δράση για την προάσπιση των τοπικών προϊόντων Μπριγκάδα σημαίνει «ταξιαρχία» και…

Ψαρονέφρι με σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης  γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και πράσο

Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 2τεμάχια ψαρονέφρι (400-500γρ) Πράσο 160 γρ γραβιέρα Τήνου 40γρ φιστίκια Αιγίνης λίγο λεμονοθύμαρο  Σάλτσα 50γρ φιστίκια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι κόλιανδρο 2κ.γ ξύδι…

Η γαλέτα των Βασιλιάδων ” La Galette des Rois “

La Galette des Rois Τα Θεοφάνεια στη Γαλλία γιορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου μαζί με την παραδοσιακή γιορτή  «Η γαλέτα των Βασιλιάδων». (La Galette des Rois). Οι βιτρίνες των φούρνων και…

Ρέθυμνο: Ο 85χρονος μάστορας του κανταϊφιού που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο

Κάθε πρωί, με το ποδήλατο του εδώ και 60 χρόνια, ο  Γιώργος Χατζηπαράσχος, φτάνει στο εργαστήριο του, στο  Ρέθυμνο. Αφήνει το ποδήλατο μπροστά από ένα κτίριο του 17ου αιώνα, όπου μια απλή ταμπέλα ζωγραφισμένη στο…

Ελληνικό… το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου!

Είναι ελληνικό και διακρίθηκε ως το καλύτερο του κόσμου! Ο λόγος για ένα ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018…

Καραβίδες σωτέ με κρέμα καλαμποκιού, μαριναρισμένο καλαμπόκι με τρούφα και πίκλα σιναπόσπορου

Από τον chef Σπύρο Ασίμη Συνταγή για 4 άτομα Καραβίδες Καθαρίζουμε 8 μεγάλες ουρές καραβίδας από το κέλυφος και τις χαράζουμε. Κρέμα καλαμποκιού Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με…

Θερμίδες στις εορταστικές λιχουδιές

Απο την σύμβουλο διατροφικής αγωγής Μελίνα Σελάλμα για το Melinas delight cuisine Ακριβώς μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα και να η ευκαρία για το εορταστικό τραπέζι… Δεν ξέρω γιατί αλλά…