Μπράβο στον καλύτερο chef Ν. Αιγαίου Σπύρο Κουγιό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Ο μόλις 20 ετών νεαρός chef, Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, είναι ο νικητής του τελικού, στον γαστρονομικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του chef που θα την εκπροσωπήσει, στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου, έναν διαγωνισμό στον οποίο η ΠΝΑΙ συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου chef Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε ο European Young Chef 2016.

Αναζητώντας τον υποψήφιο που θα την εκπροσωπήσει, ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλέντα που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στη Γαστρονομία, η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς, σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους σεφ από όλα τα νησιά να διαγωνιστούν και να διακριθούν.

Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών , πήραν μέρος στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Dolphin Bay, στη Σύρο, απ΄ όπου ξεχώρισε ο 20χρνος Σπύρος Κουγιός, που στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον τίτλο European Young Chef 2017

Ο Σπύρος Κουγιός, που εργάζεται στο εστιατόριο “Noble” στο ξενοδοεχείο Elysium, στη Ρόδο, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου και κέρδισε τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με τα “χρώματα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου.
Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων chef που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στον χθεσινό τελικό της Σύρου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά την ανάδειξη του νέου chef που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του ” European Young Chef 2016 είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, θα αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον διάσημο chef Χουάν Ρόκα.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »