Carbonara με καπνιστό τόφου και κρέμα αβοκάντο (Vegan)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά που όλοι αγαπάμε για vegan και όχι μόνο !

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
    Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο και την ντομάτα.
  4. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
    Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
    Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.

Καλή απόλαυση !

Νίκος Γαϊτάνος – Vegan Chef

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »