Carbonara με καπνιστό τόφου και κρέμα αβοκάντο (Vegan)

Λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά που όλοι αγαπάμε για vegan και όχι μόνο !

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
    Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο και την ντομάτα.
  4. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
    Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
    Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.

Καλή απόλαυση !

Νίκος Γαϊτάνος – Vegan Chef

 

Spread the love
  • 78
    Shares