Carbonara με καπνιστό τόφου και κρέμα αβοκάντο (Vegan)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά που όλοι αγαπάμε για vegan και όχι μόνο !

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
    Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο και την ντομάτα.
  4. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
    Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
    Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.

Καλή απόλαυση !

Νίκος Γαϊτάνος – Vegan Chef

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »