Carbonara με καπνιστό τόφου και κρέμα αβοκάντο (Vegan)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά που όλοι αγαπάμε για vegan και όχι μόνο !

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
    Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο και την ντομάτα.
  4. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
    Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
    Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.

Καλή απόλαυση !

Νίκος Γαϊτάνος – Vegan Chef

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »