Χατσαπούρι απο τον Καύκασο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Ένα ακαταμάχητο κασερόψωμο από τον Καύκασο.
Συνταγή από την Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά
5-6 κιλά  αλεύρι
2,5 λίτρα γάλα
6 αβγά
50 γρ.ζάχαρη
2,5 κιλά ποντιακό τυρί (ενναλακτικά κασέρι)
150 γρ. μαγιά

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα ,προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά ,το αλάτι ,τη ζάχαρη ,το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Όταν έχει φουσκώσει  κάνουμε μπαλάκια.  Τρίβουμε σε μπόλ το τυρί με τα χέρια ,ρίχνουμε τα αβγά και το βούτυρο .Παίρνουμε ένα ένα  μπαλάκι και το ανοίγουμε φύλλο, βάζουμε τυρί και το κλείνουμε. Τα κάνουμε όλα με αυτό το τρόπο  και τα αλείφουμε με αβγό.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψάκι και πάνω της πατάμε την μπάλα της ζύμης για να ανοίξει κυκλικά με διάμετρο περίπου 28 εκ., σπρώχνοντας συγχρόνως τα τυριά για να απλωθούν σε όλο το εσωτερικό του ψωμιού και να μην μείνουν μόνο στο κέντρο .Χαράζουμε σταυρωτά το ζυμάρι για να εμφανιστεί το κασέρι το οποίο όσο ψήνεται θα κάνει μπουρμπουλήθρες σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί .

Αφήνουμε ένα περιθώριο 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C  για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και όταν το βγάζουμε αλείφουμε με βούτυρο.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »