Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων!
Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά, σοκάκια που σφύζουν από ζωή, αλλά και κέντρο γαστρονομικής κουλτούρας με στοιχεία από Ενετούς Χιώτες και Κασιώτες.

Η φύση  της σκορπίζει απλόχερα μυρωδιές από τα βότανα της. Τα άγρια χόρτα ,ο μάραθος η κάππαρη το θυμάρι το φασκόμηλο , μπήκαν  από τους chef  του νησιού σε συνταγές. Συνταγές  ιδιαίτερες που  θυμίζουν τις παλιές και ξυπνάνε τις αισθήσεις!
Την συνταγή  για το αγαπημένο φαγητό της Σύρου μας στέλνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά!

 

 

 

Υλικά

 

Χοιρινό  1 κιλό (μπούτι κατά προτίμηση, ή σπάλα).ένα μεγάλο

Λάχανο 1 μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια

Κρεμμύδι 1 μεγάλο κομμένο μικρό καρέ

Σκόρδο 1 σκελίδα 

Μαραθόσπορο 1 κουταλάκι  κοπανισμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κρασί λευκό 80-100  gr 

Λεμόνια  2 (χυμός και ξύσμα)

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια και το σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα.Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μάραθο.Ρίχνουμε το λάχανο και εν συνεχεία  προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας.

Χαμηλώνουμε την φωτιά όταν πάρει βράση και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει .Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά  Chef 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Οι νησιώτες του Αιγαίου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θαλασσόλυκοι σε επικίνδυνες αποστολές!

    Θαλασσόλυκοι οι νησιώτες μας του Αιγαίου , στήριξαν εν καιρώ Β Παγκοσμίου πολέμου επιχειρήσεις  με διαφυγή και αντίσταση! Με βάρκες κανονικές ή αυτοσχέδιες που έκρυβαν

    Περισσότερα »

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »