Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου!

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία του νησιού , εξαιρετικούς ποδηλατόδρομους για ατέλειωτες ώρες ποδηλάτου και μαγαζιά που προσφέρουν μοναδικούς τοπικούς μεζεδες  κρατώντας την παράδοση είναι ένας πανέμορφος τόπος και  δημοφιλής προορισμός διακοπών για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. 

Οι γαστρονομικές επιλογές και όχι μόνο , τόσες πολλές  και η επιλογή δύσκολη! Γλυκές τυρόπιττες , φάβα, ρεβυθοκεφτέδες, πιταρίδια με γάλα, πηχτή  αλλά και  χοιρινό με πλιγούρι  ( Ατσούναρος) συνταγή  του  chef κυρίου Ηλία Μαμαλάκη και τον ευχαριστούμε!

 

Υλικά

 

Μπούτι χοιρινό περίπου 2 κιλά

Πλιγούρι 1 κιλό 

Αλάτι 

Πιπέρι

Λεμόνια

Δάφνη 2 φύλλα 

Μισό λεμόνι με την φλούδα του

Νερό 2 λίτρα 

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το χοιρινό μπούτι σε μπόλικο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα , το μισό λεμόνι και την σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει για 3 ώρες. Αφού έχει βράσει καλά, αφαιρούμε το μπούτι και την δάφνη και ρίχνουμε το πλιγούρι.

Για 2 λίτρα νερό βάζουμε 1 κιλό πλιγούρι. Μόλις πάρει μια καλή βράση , αποσύρουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με πετσέτα για μισή ώρα μέχρι να πιεί τα ζουμιά του. Σερβίρουμε χωριστά το πλιγούρι από το χοιρινό.

Μπορούμε να κόψουμε σε φετούλες το χοιρινό και να το ανακατέψουμε με το πλιγούρι. Τότε τα σερβίρουμε μαζί .

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=4&syntagi_id=282

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Οι νησιώτες του Αιγαίου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θαλασσόλυκοι σε επικίνδυνες αποστολές!

    Θαλασσόλυκοι οι νησιώτες μας του Αιγαίου , στήριξαν εν καιρώ Β Παγκοσμίου πολέμου επιχειρήσεις  με διαφυγή και αντίσταση! Με βάρκες κανονικές ή αυτοσχέδιες που έκρυβαν

    Περισσότερα »

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »