Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φας τη μακαρονάδα σου στο εστιατόριο (Video)

«Οι καλοί τρόποι δεν είναι καταναγκασμός», μας λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης, γκουρού του savoir vivre.

«Είναι η κατάληξη της κοινής λογικής (από την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη)».

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βγει ραντεβού σε ένα από τα άπειρα ιταλικά της πόλης και παραγγείλαμε αυτή την λαχταριστή μακαρονάδα με την καυτερή κόκκινη σάλτσα και την παρμεζάνα, ή την διάσημη καρμπονάρα, ή αυτή με τις γαρίδες… Ναι, όλοι το έχουμε κάνει. Και σχεδόν όλοι αναρωτηθήκαμε…πώς στο καλό θα φάω αυτό το βουνό από σπαγγέτι υπό το άγρυπνο βλέμμα του συνοδού μου. Να πάρω κουτάλι ή μήπως όχι; Κι αυτά τα μακαρονάκια που δεν χωράνε στο στόμα; Να τα γυρίσω πίσω στο πιάτο; Ή να μπουκωθώ δίχως αύριο με κίνδυνο να σταματήσω να αναπνέω …

«Οι Ιταλοί δεν καλοβλέπουν όσους χρησιμοποιούν κουτάλι» αναφέρει ο κύριος Ζαμπούνης στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω δίνοντάς μας όλα τα tips για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο χωρίς τύψεις και χωρίς να γίνουμε ο περίγελος του εστιατορίου.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει παράλληλα και κάποιους κανόνες καλής συμπεριφοράς, όπως το πλύσιμο των χεριών, η οδοντογλυφίδα (αλήθεια τι κάνουμε με αυτή;) και άλλες λεπτομέρειες και μη, στο τραπέζι.

Πηγή:iefimerida.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Φασόλια με κρέας (Ροδίτικη φασολάδα) δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ρόδος !Το νησί που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ,

    Περισσότερα »