Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φας τη μακαρονάδα σου στο εστιατόριο(Video)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

«Οι καλοί τρόποι δεν είναι καταναγκασμός», μας λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης, γκουρού του savoir vivre.

«Είναι η κατάληξη της κοινής λογικής (από την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη)».

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βγει ραντεβού σε ένα από τα άπειρα ιταλικά της πόλης και παραγγείλαμε αυτή την λαχταριστή μακαρονάδα με την καυτερή κόκκινη σάλτσα και την παρμεζάνα, ή την διάσημη καρμπονάρα, ή αυτή με τις γαρίδες… Ναι, όλοι το έχουμε κάνει. Και σχεδόν όλοι αναρωτηθήκαμε…πώς στο καλό θα φάω αυτό το βουνό από σπαγγέτι υπό το άγρυπνο βλέμμα του συνοδού μου. Να πάρω κουτάλι ή μήπως όχι; Κι αυτά τα μακαρονάκια που δεν χωράνε στο στόμα; Να τα γυρίσω πίσω στο πιάτο; Ή να μπουκωθώ δίχως αύριο με κίνδυνο να σταματήσω να αναπνέω …

«Οι Ιταλοί δεν καλοβλέπουν όσους χρησιμοποιούν κουτάλι» αναφέρει ο κύριος Ζαμπούνης στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω δίνοντάς μας όλα τα tips για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο χωρίς τύψεις και χωρίς να γίνουμε ο περίγελος του εστιατορίου.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει παράλληλα και κάποιους κανόνες καλής συμπεριφοράς, όπως το πλύσιμο των χεριών, η οδοντογλυφίδα (αλήθεια τι κάνουμε με αυτή;) και άλλες λεπτομέρειες και μη, στο τραπέζι.

Πηγή:iefimerida.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »