Κάθε τόπος φιλεύει την ντοματοσαλάτα του με ότι αγαπάει πολύ. Το μιρμιζέλι ή ντοματοσαλάτα από την Κάλυμνο, “παντρεύει”  το κρίθινο παξιμάδι  με την μελιτζάνα  και  την κοπανιστή Καλύμνου με το παστό ψάρι .Θα συνοδέψει στο πιάτο μας αρωματικούς θαλασσινούς χταποδοκεφτέδες!       

 

                                                                                            Σαλάτα μιρμιζέλι

Υλικά:

Κρίθινο παξιμάδι  1

Ντομάτα ψιλοκομμένη  1

Αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια  1

Μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη  1

Κοπανιστή 100 gr

Φιλετάκια αντσούγιας 3 

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βρέχουμε  με νερό το παξιμάδι  να μαλακώσει και το σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια  σε  μπολ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε καλά .

Τοποθετούμε από πάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια, τα φιλετάκια αντσούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα σερβίρουμε.

 

 

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά

Χταπόδι 1 κιλό 

Δάφνη 2 φύλλα

 

Ξύδι ½ φλιτζάνι

 

Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη στο μπλέντερ 100 gr

Kρεμμύδια  2 μέτρια, ξερά, τριμμένα

Σκόρδο 2-3 σκελίδες  λιωμένες

Μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι

Θυμάρι ή θρούμπι 1 κουτ. γλυκού 

Αλάτι λίγο 

Πιιπέρι μαύρο λίγο

Αλεύρι 1½ φλιτζάνι (περίπου)

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι, το βράζουμε με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάμε από την κρεατομηχανή ή το μπλέντερ για να γίνει σαν κιμάς.

Αναμιγνύουμε το χταπόδι με την ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε  καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.  Το βάζουμε  στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε .
Τηγανίζουμε τα σε  καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Φασόλια με κρέας (Ροδίτικη φασολάδα) δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ρόδος !Το νησί που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ,

    Περισσότερα »