Κάθε τόπος φιλεύει την ντοματοσαλάτα του με ότι αγαπάει πολύ. Το μιρμιζέλι ή ντοματοσαλάτα από την Κάλυμνο, “παντρεύει”  το κρίθινο παξιμάδι  με την μελιτζάνα  και  την κοπανιστή Καλύμνου με το παστό ψάρι .Θα συνοδέψει στο πιάτο μας αρωματικούς θαλασσινούς χταποδοκεφτέδες!       

 

                                                                                            Σαλάτα μιρμιζέλι

Υλικά:

Κρίθινο παξιμάδι  1

Ντομάτα ψιλοκομμένη  1

Αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια  1

Μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη  1

Κοπανιστή 100 gr

Φιλετάκια αντσούγιας 3 

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βρέχουμε  με νερό το παξιμάδι  να μαλακώσει και το σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια  σε  μπολ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε καλά .

Τοποθετούμε από πάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια, τα φιλετάκια αντσούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα σερβίρουμε.

 

 

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά

Χταπόδι 1 κιλό 

Δάφνη 2 φύλλα

 

Ξύδι ½ φλιτζάνι

 

Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη στο μπλέντερ 100 gr

Kρεμμύδια  2 μέτρια, ξερά, τριμμένα

Σκόρδο 2-3 σκελίδες  λιωμένες

Μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι

Θυμάρι ή θρούμπι 1 κουτ. γλυκού 

Αλάτι λίγο 

Πιιπέρι μαύρο λίγο

Αλεύρι 1½ φλιτζάνι (περίπου)

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι, το βράζουμε με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάμε από την κρεατομηχανή ή το μπλέντερ για να γίνει σαν κιμάς.

Αναμιγνύουμε το χταπόδι με την ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε  καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.  Το βάζουμε  στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε .
Τηγανίζουμε τα σε  καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »