Κάθε τόπος φιλεύει την ντοματοσαλάτα του με ότι αγαπάει πολύ. Το μιρμιζέλι ή ντοματοσαλάτα από την Κάλυμνο, “παντρεύει” το κρίθινο παξιμάδι με την μελιτζάνα και την κοπανιστή Καλύμνου με το παστό ψάρι .Θα συνοδέψει στο πιάτο μας αρωματικούς θαλασσινούς χταποδοκεφτέδες!
Σαλάτα μιρμιζέλι
Υλικά:
Κρίθινο παξιμάδι 1
Ντομάτα ψιλοκομμένη 1
Αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια 1
Μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη 1
Κοπανιστή 100 gr
Φιλετάκια αντσούγιας 3
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βρέχουμε με νερό το παξιμάδι να μαλακώσει και το σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια σε μπολ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε καλά .
Τοποθετούμε από πάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια, τα φιλετάκια αντσούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Χταποδοκεφτέδες
Υλικά
Χταπόδι 1 κιλό
Δάφνη 2 φύλλα
Ξύδι ½ φλιτζάνι
Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη στο μπλέντερ 100 gr
Kρεμμύδια 2 μέτρια, ξερά, τριμμένα
Σκόρδο 2-3 σκελίδες λιωμένες
Μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι
Θυμάρι ή θρούμπι 1 κουτ. γλυκού
Αλάτι λίγο
Πιιπέρι μαύρο λίγο
Αλεύρι 1½ φλιτζάνι (περίπου)
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι, το βράζουμε με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάμε από την κρεατομηχανή ή το μπλέντερ για να γίνει σαν κιμάς.
Αναμιγνύουμε το χταπόδι με την ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε .
Τηγανίζουμε τα σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο