Δια χειρός της συμβούλου διατροφικής αγωγής κυρίας Μελίνας Σελάλμα  για το Melinas delight cuisine !

Τι είναι το comfort (ανακούφιση, παρηγοριά) φαγητό ?

Tο comfort food πρωτοεμφανίστηκε σαν όρος το 1966 στην Αμερική όταν σε κάποιο άρθρο τοπικής εφημερίδας του Pam Beach αναφέρθηκε σχετική κατάσταση ψυχολογίας μετά από ένα δυσάρεστο περιστατικό…

Αργότερα ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι όταν ενήλικες είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογία έβρισκαν παρηγοριά και άνεση σε φαγητά που περιλαμβάνουν υψηλές ποσότητες θερμίδων, αφού τα τρόφιμα αυτών των συνταγών είναι πάντα πλούσια σε λίπος , αλάτι και ζάχαρη..

Αυτά τα τρόφιμα δίνοντας μια στιγμιαία έκρηξη εκκρίσεων της σεροτονίνης (ορμόνη ευτυχίας) βοηθούν το άτομο που είναι με άσχημη ψυχολογική κατάσταση να αλλάξει διάθεση.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πως κάποια συγκεκριμένα φαγητά για πολλά από αυτά τα άτομα, τους μεταφέρουν σε προηγούμενες εποχές αγάπης φροντίδας και προστασίας (παιδικές, οικογενειακές, εφηβικές στιγμές ταυτισμένες απόλυτα με το φαγητό).

Έτσι ένα comfort food αν δεν μετατραπεί σε ελαφρύτερο και με λιγότερες θερμίδες φαγητό μπορεί και να γίνει μια μεγάλη παγίδα αύξησης βάρους και να ενώ θα δώσει μια στιγμιαία απαλλαγή από τη δύσκολη κατάσταση θα γίνει ταυτόχρονα και μια μεγάλη παγίδα, αφού σίγουρα θα αυξήσει το βάρος .

Γράψτε τα αγαπημένα σας φαγητά που για εσάς είναι comfort food, και προσπαθήστε να τα μετατρέψετε σε φαγητά με λιγότερες θερμίδες για λιγότερες τύψεις…

Έτσι θα είστε πιο ευτυχείς και η σεροτονίνη θα ρέει άφθονη !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »