Παραδοσιακό μυρωδάτο ρόφημα, που το φτιάχνουν στην Πάτμο την περίοδο της Νηστείας!
Υλικά:
Αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη 1 ποτήρι
Αρτος ( ψίχα – μυρωδάτο ψωμί με σουσάμι) 1-2 φέτες
Νερό 1 lt
Ζάχαρη 5 κ.σούπας
Ροδόνερο (ανθόνερο)
Διαδικασία
Βράζουμε τον άρτο με το νερό μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και προσθέτουμε στο χυλό τη ζάχαρη και τον βάζουμε να ξαναβράσει για 5΄.
Σερβίρεται κρύο ή ζεστό σε ποτήρι, με 2-3 σταγόνες ανθόνερο.
Καλή Ανάσταση!
Πηγή : Συνταγή της κυρίας Σταματίας Πέτρη
Πρόσθεσε ένα σχόλιο