Δασόαλο! Παραδοσιακό νηστίσιμο ρόφημα Πάτμου

Παραδοσιακό μυρωδάτο ρόφημα, που το φτιάχνουν στην Πάτμο την περίοδο της Νηστείας!

Υλικά:

Αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη 1 ποτήρι 

Αρτος ( ψίχα – μυρωδάτο ψωμί με σουσάμι) 1-2 φέτες

Νερό 1 lt 

Ζάχαρη 5 κ.σούπας

Ροδόνερο (ανθόνερο)

Διαδικασία

Βράζουμε τον άρτο με το νερό μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε  τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και προσθέτουμε στο χυλό  τη ζάχαρη και τον βάζουμε  να ξαναβράσει για 5΄.

Σερβίρεται κρύο ή ζεστό σε ποτήρι, με 2-3 σταγόνες ανθόνερο.

Καλή Ανάσταση!

Πηγή : Συνταγή της κυρίας Σταματίας Πέτρη

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »