Δημήτρης Κουλιάς: Σουσαμωτές Κροκέτες από Κρασοτύρι, με μαρμελάδα τομάτα με τσίλι και τζίντζερ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Μία μοναδική συνταγή από τον chef Δημήτρη Κουλιά
 
Κροκέτα
100 γραμμάρια κρασοτύρι τριμμένο
30 γραμμάρια ανθότυρο η χλωρή ανάλατη μυτζήθρα τριμμένη
15 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κουταλιά σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Πράσινο πιπέρι τριμμένο
Κρούστα 
110 γραμμάρια σουσάμι (και λίγο μαυροσίσαμο)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό
Μαρμελάδα
500 γραμμάρια ντομάτα
4 κόκκινα τσίλι (ήπια)
4 σκελίδες σκόρδο
60 γραμμάρια τζίντζερ τριμμένο
30 ml fish sauce
300 γραμμάρια σκούρα ζάχαρη
100ml ξύδι κόκκινου κρασιού (καλής ποιότητας)
 
Εκτέλεση
1
Η μαρμελάδα ντομάτας θα πρέπει να προετοιμαστεί νωρίτερα . Προσθέστε τα 250 γραμμάρια από τις ντομάτες , το τσίλι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τη fish sauce σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε .
2
Κόψτε τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τομάτας σε μικρούς κύβους
3
Προσθέστε στον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το ξύδι, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και φέρτε αργά σε βρασμό, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράστε (αργά) έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η μαρμελάδα σε (υφή και γεύση), αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 – 25 λεπτά .
4
Τοποθετήστε την μαρμελάδα σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, αφήστε, να κρυώσει αργά, με το καπάκι προς τα κάτω. Διατηρείται μέχρι 2-3 μήνες ανάλογα την χρήση, σε δροσερό περιβάλλων ή και στο ψυγείο.
5
Για τις κροκέτες, τοποθετήστε το αυγό, τα τριμμένα τυριά, το αλεύρι, το σουσάμι το σχοινόπρασο και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ , ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο . Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει, στη συνέχεια πλάστε μπάλες 30-40 γραμμαρίων
6
Περάστε τις μπάλες του μείγματος από αλεύρι, αυγό και έπειτα από σουσάμι, στη συνέχεια, για άλλη μια φορά από αυγό και σουσάμι. Τηγανίστε βαθιά τις κροκέτες για 3 λεπτά στους 175 ° C. Αφαιρέστε και τοποθετήστε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
7
Σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές με την μαρμελάδα τομάτας.
 
Καλή απόλαυση!
 
Πηγή :/www.kostoday.com
 
 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »