Δημήτρης Κουλιάς: Σουσαμωτές Κροκέτες από Κρασοτύρι, με μαρμελάδα τομάτα με τσίλι και τζίντζερ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Μία μοναδική συνταγή από τον chef Δημήτρη Κουλιά
Κροκέτα
100 γραμμάρια κρασοτύρι τριμμένο
30 γραμμάρια ανθότυρο η χλωρή ανάλατη μυτζήθρα τριμμένη
15 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κουταλιά σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Πράσινο πιπέρι τριμμένο
Κρούστα 
110 γραμμάρια σουσάμι (και λίγο μαυροσίσαμο)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό
Μαρμελάδα
500 γραμμάρια ντομάτα
4 κόκκινα τσίλι (ήπια)
4 σκελίδες σκόρδο
60 γραμμάρια τζίντζερ τριμμένο
30 ml fish sauce
300 γραμμάρια σκούρα ζάχαρη
100ml ξύδι κόκκινου κρασιού (καλής ποιότητας)
Εκτέλεση
1
Η μαρμελάδα ντομάτας θα πρέπει να προετοιμαστεί νωρίτερα . Προσθέστε τα 250 γραμμάρια από τις ντομάτες , το τσίλι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τη fish sauce σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε .
2
Κόψτε τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τομάτας σε μικρούς κύβους
3
Προσθέστε στον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το ξύδι, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και φέρτε αργά σε βρασμό, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράστε (αργά) έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η μαρμελάδα σε (υφή και γεύση), αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 – 25 λεπτά .
4
Τοποθετήστε την μαρμελάδα σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, αφήστε, να κρυώσει αργά, με το καπάκι προς τα κάτω. Διατηρείται μέχρι 2-3 μήνες ανάλογα την χρήση, σε δροσερό περιβάλλων ή και στο ψυγείο.
5
Για τις κροκέτες, τοποθετήστε το αυγό, τα τριμμένα τυριά, το αλεύρι, το σουσάμι το σχοινόπρασο και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ , ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο . Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει, στη συνέχεια πλάστε μπάλες 30-40 γραμμαρίων
6
Περάστε τις μπάλες του μείγματος από αλεύρι, αυγό και έπειτα από σουσάμι, στη συνέχεια, για άλλη μια φορά από αυγό και σουσάμι. Τηγανίστε βαθιά τις κροκέτες για 3 λεπτά στους 175 ° C. Αφαιρέστε και τοποθετήστε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
7
Σερβίρετε ζεστές ή χλιαρές με την μαρμελάδα τομάτας.
Καλή απόλαυση!
Πηγή :/www.kostoday.com
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »