Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου.

Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή

Υλικά

  • 500 γρ. πλιγούρι από το συνεταιρισμό “ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ”
  • 4 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 πλοκάμια χταποδιού ψιλοκομμένα
  • 1 καλαμάρι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο από τον Μιχάλη Δραμουντανή (φυσική καλλιέργεια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ούζο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 λάιμ ξύσμα και το χυμό
  • 1 bougouet garni (καρότο, κρεμμύδι, πράσο, φινόκιο, σκόρδο, δάφνη)
  • Αστεροειδή γλυκάνισο, μπαχάρι, κάρδαμο, , αλάτι, πιπέρι.

 

 

Τρόπος Παρασκευής

Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε μαζί τις τριμμένες τομάτες Προσθέτουμε τον κόκκινο βασιλικό και τον δυόσμο Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχταΒάζουμε το χταπόδι και το καλαμάρι να βράσουν με το bougouet garni,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι και το κάρδαμοΚαθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και σβήνω με ούζοΨιλοκόβουμε τα θαλασσινά Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι,το λάιμ και τα θαλασσινάΑλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Μαρκάκης Γεώργιος

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »