Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου.

Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή

Υλικά

  • 500 γρ. πλιγούρι από το συνεταιρισμό “ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ”
  • 4 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 πλοκάμια χταποδιού ψιλοκομμένα
  • 1 καλαμάρι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο από τον Μιχάλη Δραμουντανή (φυσική καλλιέργεια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ούζο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 λάιμ ξύσμα και το χυμό
  • 1 bougouet garni (καρότο, κρεμμύδι, πράσο, φινόκιο, σκόρδο, δάφνη)
  • Αστεροειδή γλυκάνισο, μπαχάρι, κάρδαμο, , αλάτι, πιπέρι.

 

 

Τρόπος Παρασκευής

Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε μαζί τις τριμμένες τομάτες Προσθέτουμε τον κόκκινο βασιλικό και τον δυόσμο Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχταΒάζουμε το χταπόδι και το καλαμάρι να βράσουν με το bougouet garni,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι και το κάρδαμοΚαθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και σβήνω με ούζοΨιλοκόβουμε τα θαλασσινά Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι,το λάιμ και τα θαλασσινάΑλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Μαρκάκης Γεώργιος

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »