Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου.

Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή

Υλικά

  • 500 γρ. πλιγούρι από το συνεταιρισμό “ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ”
  • 4 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 πλοκάμια χταποδιού ψιλοκομμένα
  • 1 καλαμάρι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο από τον Μιχάλη Δραμουντανή (φυσική καλλιέργεια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ούζο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 λάιμ ξύσμα και το χυμό
  • 1 bougouet garni (καρότο, κρεμμύδι, πράσο, φινόκιο, σκόρδο, δάφνη)
  • Αστεροειδή γλυκάνισο, μπαχάρι, κάρδαμο, , αλάτι, πιπέρι.

 

 

Τρόπος Παρασκευής

Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε μαζί τις τριμμένες τομάτες Προσθέτουμε τον κόκκινο βασιλικό και τον δυόσμο Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχταΒάζουμε το χταπόδι και το καλαμάρι να βράσουν με το bougouet garni,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι και το κάρδαμοΚαθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και σβήνω με ούζοΨιλοκόβουμε τα θαλασσινά Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι,το λάιμ και τα θαλασσινάΑλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Μαρκάκης Γεώργιος

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »