Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου.

Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή

Υλικά

  • 500 γρ. πλιγούρι από το συνεταιρισμό “ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ”
  • 4 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 πλοκάμια χταποδιού ψιλοκομμένα
  • 1 καλαμάρι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο από τον Μιχάλη Δραμουντανή (φυσική καλλιέργεια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ούζο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 λάιμ ξύσμα και το χυμό
  • 1 bougouet garni (καρότο, κρεμμύδι, πράσο, φινόκιο, σκόρδο, δάφνη)
  • Αστεροειδή γλυκάνισο, μπαχάρι, κάρδαμο, , αλάτι, πιπέρι.

 

 

Τρόπος Παρασκευής

Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε μαζί τις τριμμένες τομάτες Προσθέτουμε τον κόκκινο βασιλικό και τον δυόσμο Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχταΒάζουμε το χταπόδι και το καλαμάρι να βράσουν με το bougouet garni,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι και το κάρδαμοΚαθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και σβήνω με ούζοΨιλοκόβουμε τα θαλασσινά Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι,το λάιμ και τα θαλασσινάΑλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef
Μαρκάκης Γεώργιος

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου στην Expotrof τον Ιανουάριο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »