Δύο Έλληνες συγκινούν στη Σουηδία! Μαγειρεύουν και μεταφέρουν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Θέμα συζήτησης στα σουηδικά ΜΜΕ έχουν γίνει δύο Ελληνες που ζουν στη Στοκχόλμη οι οποίοι πήραν πρωτοβουλία και μαγείρεψαν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Καθώς και οι δύο, o Πολυχρόνης και ο Αναστάσιος, διάβαζαν καθημερινά ότι γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στον Huddinge, δεν σιτίζονταν σωστά λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος των τελευταίων εβδομάδων και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας, αποφάσισαν να λάβουν δράση.Χρειάστηκαν 12 ώρες σκληρής εργασίας για να προετοιμάσουν περί τα 300 γεύματα.

Σχολαστικά μπήκαν σε πακέτα μιας χρήσης και μεταφέρθηκαν από τους ίδιους στον χώρο του νοσοκομείου. Εκεί ωστόσο τους περίμενε μια ευχάριστη και συγκινητική συνάμα έκπληξη.Όλο το προσωπικό ήταν ενημερωμένο για την κίνησή τους αυτή, και το ευχαριστώ ήταν ζωγραφισμένο στα κουρασμένα πρόσωπά τους.

Τις επόμενες ημέρες, ευχαριστήρια μηνύματα κατέφθαναν συνεχώς, ακόμα και από απλούς πολίτες που διάβασαν στον Σουηδικό τύπο για την κίνηση των δύο Ελλήνων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί, ότι και άλλοι επιχειρηματίες ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ακόμα και απλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν εθελοντικά σε μια τυχόν επόμενη φορά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, ήταν πασιφανής η θέληση και των δύο για προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Το συζητούν, το οργανώνουν και το κάνουν πράξη, πάντα μετά από ένα οικογενειακό συμβούλιο. Η ανάδειξή του δεν τους αφορά, το αντίθετο θα έλεγα. Τους φέρνει σε δύσκολη θέση, άβολη. Ο Πολυχρόνης είναι η ήρεμη δύναμη, ο οργανωτικός ενώ ο Αναστάσιος είναι ο αγνά αυθόρμητος. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άξιο αναφοράς.

Το ελληνικό φιλότιμο, έγινε για άλλη μια φορά, θέμα συζήτησης.
Το ελληνικό φιλότιμο, έγινε για άλλη μια φορά, αφετηρία ενός ντόμινο προσφοράς.

Πηγή : lerosmews.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »