Στην δημοκρατία του ίντερνετ τους “χρυσούς σκούφους” τους δίνει ο ουρανίσκος του κάθε ταξιδιώτη που αφού απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του θα μπει στην εφαρμογή του tripadvisor και θα βαθμολογήσει την γευστική του εμπειρία.

Και εδώ θα έρθουμε να συμφωνήσουμε με την ρήση του Τσόρτσιλ ότι “το καλύτερο επιχείρημα ενάντια της δημοκρατίας είναι μία συζήτηση πέντε λεπτών με τον μέσο ψηφοφόρο”.

Αυτό, γιατί στην περίπτωση του Tripadvisor “η δημοκρατία του internet” έχει καταφέρει να αναδείξει, μέσω του “μέσου ταξιδιώτη” (σ.σ. στην καλύτερη περίπτωση μέσου, και όχι του ανθρώπου που ταξιδεύει με 20 ευρώ πήγαινε – έλα και με μοναδικό φαγητό που να έχει δοκιμάσει σε “εστιατόριο” να είναι τα fish n chips στην pub της γειτονιάς) προορισμούς, εστιατόρια, αξιοθέατα που με μία πιο τεκμηριωμένη προσέγγιση δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι έστω και αυτή η δημοκρατία είναι ένα αντίβαρο στην ολιγαρχία ειδικών που σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν σώνει και καλά να σου επιβάλουν ως αριστούργημα το μέτριο και το υποφερτό.

Ας κλείσουμε όμως εδώ την φιλοσοφική συζήτηση – περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα, άλλωστε – και ας δούμε ποια είναι τα 10 ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα “αστεράκια” των χρηστών του tripadvisor το 2016.

1. Funky Gourmet, Αθήνα

 

 

2. Ελαίας Γη, Κηφισιά

 

 

3. Kyma Beach Restaurant, Πεύκος – Ρόδος

 

 

4. La Maison, Ημεροβίγλι – Σαντορίνη

 

 

5. Sea Side by Notos – Περίβολος – Σαντορίνη

 

 

6. Μελένος, Λίνδος – Ρόδος

 

 

7. Μ-eating, Mύκονος

 

 

8. GB Roof Garden – Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία – Αθήνα

 

 

9. The Windmill Restaurant – Σκιάθος

 

 

 

10. Βαρούλκο – Πειραιάς

 

 

Πηγή: news247.gr