Ελληνική πόλη στις 20 κορυφαίες της Ευρώπης για ένα γεύμα σε εστιατόριο

Η βρετανική Telegraph την συμπεριλαμβάνει στην εικοσάδα της λίστας της!

Με τον γαστρονομικό τουρισμό να αποτελεί, πλέον, μία από τις παγκόσμιες τάσεις στο ταξίδι, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, η Telegraph αναδεικνύει εκείνους τους προορισμούς παγκοσμίως που ενδείκνυνται για μία γαστρονομική εμπειρία σε κάποιο από τα δημοφιλή εστιατόριά τους.

Είτε πρόκειται για μισελενάτα εστιατόρια ή στέκια που συχνάζουν οι ντόπιοι, είτε για δημοφιλή εστιατόρια 5* ξενοδοχείων, όλα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: να προσφέρουν τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία σε όσους τα επιλέξουν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, η Αθήνα είναι εκείνη η ελληνική πόλη που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως για την γαστρονομία και τα εκλεκτά εστιατόριά της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λοιπόν, η Αθήνα παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, η οποία αποτελείται τόσο από παραδοσιακές ταβέρνες, όσο και από σικάτα εστιατόρια που φημίζονται για την δημιουργική και fusion κουζίνα τους.

Αρκεί μια βόλτα στη γραφική Πλάκα για να ανακαλύψει κανείς, μικρά γαστρονομικά διαμαντάκια που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης. Ανάμεσά τους, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα διακρίνει την Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά, η οποία σερβίρει αδιάκοπα στους επισκέπτες και κατοίκους της πόλης από το 1898. Στις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας ξεχωρίζει το γεμιστό καλαμάρι και το αρνάκι στο πήλινο με πατάτες, κεφαλοτύρι και φέτα.

Στην κορυφή της εικοσάδας βρίσκεται η Κοπεγχάγη με το εστιατόριο Noma, που επαναλειτουργεί σε νέα τοποθεσία, να αποτελεί αφορμή για ταξίδι στην πρωτεύουσα της Δανίας. Δεύτερη ακολουθεί η λαμπερή γαλλική πρωτεύουσα, με τα παριζιάνικα μπιστρό και τις μπρασερί να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τη Βαρκελώνη, με την γαστρονομική σκηνή της πόλης τα τελευταία χρόνια νια σημειώνει μια σπουδαία ανοδική πορεία. Η ισπανική πόλη συγκεντρώνει κάποια από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια παγκοσμίως, όπως εκείνα ενός εκ των καλύτερων chef παγκοσμίως Ferran Adria.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα της Telegraph:

  1. Κοπεγχάγη, Δανία
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Βαρκελώνη, Ισπανία
  4. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
  5. Ρώμη, Ιταλία
  6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  7. Εδιμβούργο, Σκωτία
  8. Βενετία, Ιταλία
  9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  11. Βερολίνο, Γερμανία
  12. Φλωρεντία, Ιταλία
  13. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
  14. Μαδρίτη, Ισπανία
  15. Βιέννη, Αυστρία
  16. Μπριζ, Βέλγιο
  17. Πόρτο, Πορτογαλία
  18. Σεβίλλη, Ισπανία
  19. Μπορντό, Γαλλία
  20. Αθήνα
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »