Ελληνική πόλη στις 20 κορυφαίες της Ευρώπης για ένα γεύμα σε εστιατόριο

Η βρετανική Telegraph την συμπεριλαμβάνει στην εικοσάδα της λίστας της!

Με τον γαστρονομικό τουρισμό να αποτελεί, πλέον, μία από τις παγκόσμιες τάσεις στο ταξίδι, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, η Telegraph αναδεικνύει εκείνους τους προορισμούς παγκοσμίως που ενδείκνυνται για μία γαστρονομική εμπειρία σε κάποιο από τα δημοφιλή εστιατόριά τους.

Είτε πρόκειται για μισελενάτα εστιατόρια ή στέκια που συχνάζουν οι ντόπιοι, είτε για δημοφιλή εστιατόρια 5* ξενοδοχείων, όλα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: να προσφέρουν τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία σε όσους τα επιλέξουν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, η Αθήνα είναι εκείνη η ελληνική πόλη που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως για την γαστρονομία και τα εκλεκτά εστιατόριά της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λοιπόν, η Αθήνα παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, η οποία αποτελείται τόσο από παραδοσιακές ταβέρνες, όσο και από σικάτα εστιατόρια που φημίζονται για την δημιουργική και fusion κουζίνα τους.

Αρκεί μια βόλτα στη γραφική Πλάκα για να ανακαλύψει κανείς, μικρά γαστρονομικά διαμαντάκια που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης. Ανάμεσά τους, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα διακρίνει την Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά, η οποία σερβίρει αδιάκοπα στους επισκέπτες και κατοίκους της πόλης από το 1898. Στις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας ξεχωρίζει το γεμιστό καλαμάρι και το αρνάκι στο πήλινο με πατάτες, κεφαλοτύρι και φέτα.

Στην κορυφή της εικοσάδας βρίσκεται η Κοπεγχάγη με το εστιατόριο Noma, που επαναλειτουργεί σε νέα τοποθεσία, να αποτελεί αφορμή για ταξίδι στην πρωτεύουσα της Δανίας. Δεύτερη ακολουθεί η λαμπερή γαλλική πρωτεύουσα, με τα παριζιάνικα μπιστρό και τις μπρασερί να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τη Βαρκελώνη, με την γαστρονομική σκηνή της πόλης τα τελευταία χρόνια νια σημειώνει μια σπουδαία ανοδική πορεία. Η ισπανική πόλη συγκεντρώνει κάποια από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια παγκοσμίως, όπως εκείνα ενός εκ των καλύτερων chef παγκοσμίως Ferran Adria.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα της Telegraph:

  1. Κοπεγχάγη, Δανία
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Βαρκελώνη, Ισπανία
  4. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
  5. Ρώμη, Ιταλία
  6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  7. Εδιμβούργο, Σκωτία
  8. Βενετία, Ιταλία
  9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  11. Βερολίνο, Γερμανία
  12. Φλωρεντία, Ιταλία
  13. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
  14. Μαδρίτη, Ισπανία
  15. Βιέννη, Αυστρία
  16. Μπριζ, Βέλγιο
  17. Πόρτο, Πορτογαλία
  18. Σεβίλλη, Ισπανία
  19. Μπορντό, Γαλλία
  20. Αθήνα
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »