Ελληνικό… το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου!

Είναι ελληνικό και διακρίθηκε ως το καλύτερο του κόσμου! Ο λόγος για ένα ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO).

Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία.

Το Majestic Blend Flavored Evoo κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flavored Evoo, συναγωνιζόμενο δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Η διεθνής ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών (World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits) δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018», στην οποία αναγράφονται όλα τα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψιν 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου. Στην πρώτη θέση βρέθηκε για πρώτη φορά ελληνικό ελαιόλαδο, το Majestic Blend Flavored Evoo!

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς» δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος και συμπληρώνει «πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το “Συλλεκτικόν” ελαιόλαδό μας ενώ φέτος με το “Majestic” κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO(EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πηγή:  Reader.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »