Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο στην 1η θέση παγκοσμίως για την αειφόρο λειτουργία του

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου. Βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου και ξεχωρίζει χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τεχνοτροπία και το μαροκινό του στιλ.

Πλέον όμως, έχει ακόμα ένα λόγο διάκρισης, αφού έγινε το πρώτο στον κόσμο που πιστοποιήθηκε κατά GSTC για την αειφόρο λειτουργία του.

Τον Απρίλιο του 2017, έγινε επιθεώρηση του ξενοδοχείου από το Παγκόσμιο συμβούλιο αειφορίας στον τουρισμό (Global Sustainability Tourism Council) το οποίο δραστηριοποιείται από το 2007. Η επιθεώρηση περιελάμβανε έλεγχο της λειτουργίας σύμφωνα με τα κριτήρια αειφορίας στον τουρισμό όπως αυτά έχουν οριστεί από τον οργανισμό και απ’ ότι φαίνεται το Melenos Lindos Exclusive Suites τα πληροί, αφού, την προηγούμενη εβδομάδα, όχι μόνο βραβεύτηκε, αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αειφόρο λειτουργία του είναι η πολιτική επαναχρησιμοποίησης των πετσετών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης νερού, χημικών και ενέργειας, η ενεργή συμμετοχή μέσω του προσωπικού και των επισκεπτών προγραμμάτων ανακύκλωσης για τη διαχείριση των λυμάτων, η εγκατάσταση εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον, χαμηλού αποτυπώματος και υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές Λινδιακές επαύλεις και καπετανέϊκα του 17ου αιώνα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έχει δημιουργηθεί με βάση το όραμα του ιδιοκτήτη του, του κυρίου Μιχάλη Μελένου, ο οποίος ονειρευόταν ένα «μικρό χωριό μέσα στο χωριό».

 

Επιπλέον, διαθέτει ιδιωτικό κήπο στον οποίο, αφού κάνει κομποστοποίηση των οργανικών λυμάτων του, καλλιεργεί τα οπωροκηπευτικά που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο του.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δόθηκε να προβάλουμετις προσπάθειες μας και για την πρωτιά που δώσαμε στη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη τουριστικής αειφορίας», δήλωσε ο κ.Μιχάλης  Μελένος, ο οποίος με τη στάση και το πρόσφατα βραβευμένο έργο του. δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα κι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

πηγή:bovary.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου τον Ιανουάριο στην Expotrof  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »