Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο στην 1η θέση παγκοσμίως για την αειφόρο λειτουργία του

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου. Βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου και ξεχωρίζει χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τεχνοτροπία και το μαροκινό του στιλ.

Πλέον όμως, έχει ακόμα ένα λόγο διάκρισης, αφού έγινε το πρώτο στον κόσμο που πιστοποιήθηκε κατά GSTC για την αειφόρο λειτουργία του.

Τον Απρίλιο του 2017, έγινε επιθεώρηση του ξενοδοχείου από το Παγκόσμιο συμβούλιο αειφορίας στον τουρισμό (Global Sustainability Tourism Council) το οποίο δραστηριοποιείται από το 2007. Η επιθεώρηση περιελάμβανε έλεγχο της λειτουργίας σύμφωνα με τα κριτήρια αειφορίας στον τουρισμό όπως αυτά έχουν οριστεί από τον οργανισμό και απ’ ότι φαίνεται το Melenos Lindos Exclusive Suites τα πληροί, αφού, την προηγούμενη εβδομάδα, όχι μόνο βραβεύτηκε, αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αειφόρο λειτουργία του είναι η πολιτική επαναχρησιμοποίησης των πετσετών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης νερού, χημικών και ενέργειας, η ενεργή συμμετοχή μέσω του προσωπικού και των επισκεπτών προγραμμάτων ανακύκλωσης για τη διαχείριση των λυμάτων, η εγκατάσταση εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον, χαμηλού αποτυπώματος και υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές Λινδιακές επαύλεις και καπετανέϊκα του 17ου αιώνα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έχει δημιουργηθεί με βάση το όραμα του ιδιοκτήτη του, του κυρίου Μιχάλη Μελένου, ο οποίος ονειρευόταν ένα «μικρό χωριό μέσα στο χωριό».

 

Επιπλέον, διαθέτει ιδιωτικό κήπο στον οποίο, αφού κάνει κομποστοποίηση των οργανικών λυμάτων του, καλλιεργεί τα οπωροκηπευτικά που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο του.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δόθηκε να προβάλουμετις προσπάθειες μας και για την πρωτιά που δώσαμε στη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη τουριστικής αειφορίας», δήλωσε ο κ.Μιχάλης  Μελένος, ο οποίος με τη στάση και το πρόσφατα βραβευμένο έργο του. δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα κι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

πηγή:bovary.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »