European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ροδίτης Chef  Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ενώ εξαρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Σταμάτης Μισομικές θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο, καθώς οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων.

 

Με υλικά από όλα σχεδόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α. ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν απο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine. Ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό είχε και η αφήγηση ως θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε πιάτο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο των γεύσεων.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Μισομικέ για την επιτυχία του καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου για  την επιλογή της να εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο  ο ταλαντούχος Ροδίτης σεφ.

Η συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ στον διαγωνισμό European Young Chef 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, ενώ δάσκαλός του και συνοδός είναι ο διάσημος Ροδίτης chef Γιώργος Τρουμούχης.

Πηγή : European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/351792/european-young-chef-2016-o-rodiths-stamaths-misomikes#ixzz4YTxyB4U3
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές
Στείλε το άρθρο σε μήνυμα στο FB

Κοινή χρήση

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ενώ εξαρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Σταμάτης Μισομικές θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο, καθώς οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων.

 

 

Με υλικά από όλα σχεδόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α. ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν απο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine. Ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό είχε και η αφήγηση ως θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε πιάτο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο των γεύσεων.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Μισομικέ για την επιτυχία του καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου για  την επιλογή της να εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο  ο ταλαντούχος Ροδίτης σεφ.

Η συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ στον διαγωνισμό European Young Chef 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, ενώ δάσκαλός του και συνοδός είναι ο διάσημος Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης.

 

 


Πηγή : European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/351792/european-young-chef-2016-o-rodiths-stamaths-misomikes#ixzz4YTw37GIG
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

 

 

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές
Στείλε το άρθρο σε μήνυμα στο FB

Κοινή χρήση

European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ενώ εξαρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Σταμάτης Μισομικές θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο, καθώς οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων.

 

 

Με υλικά από όλα σχεδόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α. ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν απο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine. Ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό είχε και η αφήγηση ως θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε πιάτο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο των γεύσεων.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Μισομικέ για την επιτυχία του καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου για  την επιλογή της να εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο  ο ταλαντούχος Ροδίτης σεφ.

Η συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ στον διαγωνισμό European Young Chef 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, ενώ δάσκαλός του και συνοδός είναι ο διάσημος Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης.

 

 


Πηγή : European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/351792/european-young-chef-2016-o-rodiths-stamaths-misomikes#ixzz4YTw37GIG
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »