European Young Chef 2017: ξεκίνησε η μάχη επιλογής

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία επιλογής του νέου chef που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη, για την ανάδειξη του νέου chef της χρονιάς.

Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Irene Palace . Συμμετείχαν έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες chef υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και με εμπειρία στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει ήδη ψηλά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πέρσι, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον  τίτλο του European Young Chef 2016.

Οι νέοι chefs που συμμετείχαν ήταν οι: Κατερίνα Καραγιάννη, Βαγγέλης Καλογήρου, Σπύρος Κουγιός, Κώστας Μαριάς, Κατερίνα Νικηταρά και Δημήτρης Στράτος, ενώ ο νικητής δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος.

Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους chef ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη φαντασία.

Τις γευστικές δημιουργίες τους, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Θανάσης Αχιολάς και ο Νίκος Κλαδογένης, μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου. Στην πρώτη αυτή διαγωνιστική διαδικασία, τίμησε με την παρουσία του και ο Σταμάτης Μισομικές, χωρίς ωστόσο να έχει το δικαίωμα βαθμολόγησης.

Ο επόμενος σταθμός είναι η Κως, όπου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Κώοι νέοι chefs θα διαγωνιστούν στο Κτήμα Τριανταφυλλοπούλου για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στη Σαντορίνη και την Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη,  θα επιλεγεί μεταξύ των νικητών των τεσσάρων διαγωνισμών,  στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου, όπου  στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μυταρέα καθώς και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

    Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

    Περισσότερα »