Σε ημέρα απόλυτης νηστείας αφαιρούμε το λάδι.Προσθέτουμε αν θέλουμε ταχίνι!
Υλικά
350 γρ.φακές
250 γρ.ρύζι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ .λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά -ανάλογα την ποικιλία –
Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά -ανάλογα την ποικιλία –
Προσθέτουμε την δάφνη το σκόρδο και 1 ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά ,
Ταυτόχρονα έχουμε βάλει σε τηγάνι το λάδι να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό , ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Καλή Ανάσταση
Πρόσθεσε ένα σχόλιο