Φακές με ρύζι – φακόρυζο- παραδοσιακό πιάτο Χάλκης


Υλικά 


350 γρ.φακές
250 γρ.ρύζι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ .λάδι


Εκτέλεση 


Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά -ανάλογα την ποικιλία – 
Προσθέτουμε την δάφνη το σκόρδο και 1 ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά ,
Ταυτόχρονα έχουμε βάλει  σε τηγάνι  το λάδι να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό , ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Aπό το Κιλκίς «staramaki» και «kaφsimo»

    Αντί για καλαμάκι προτείνουν το «staramaki» που είναι το φυσικό στέλεχος σιταριού. Αντί να πετιούνται τα υπολείμματα του καφέ στα σκουπίδια, προτείνουν την επεξεργασία τους

    Περισσότερα »

    Σεμινάρια μαγειρικής για δημιουργική Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα

    Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς και το Lerosfood οργανώνουν σεμινάρια για δημιουργική Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα ( ψάρια και θαλασσινά ) Τα σεμινάρια θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι Chef

    Περισσότερα »

    To σπινιάλο Καλύμνου μεταξύ των 13 προϊόντων που βρίσκονται από την Περιφέρεια ΝΑ σε διαδικασία πιστοποίησης Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης(ΠΟΠ).

    To σπινιάλο Καλύμνου μεταξύ των 13 προϊόντων που βρίσκονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε διαδικασία πιστοποίησης Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ). Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην

    Περισσότερα »

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »