Φακές με ρύζι – φακόρυζο- παραδοσιακό πιάτο Χάλκης


Υλικά 


350 γρ.φακές
250 γρ.ρύζι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ .λάδι


Εκτέλεση 


Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά -ανάλογα την ποικιλία – 
Προσθέτουμε την δάφνη το σκόρδο και 1 ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά ,
Ταυτόχρονα έχουμε βάλει  σε τηγάνι  το λάδι να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό , ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »