Φακές με ρύζι – φακόρυζο- παραδοσιακό πιάτο Χάλκης

 
 

Υλικά 

350 γρ.φακές

250 γρ.ρύζι

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλυτζ .λάδι


Εκτέλεση 


Πλένουμε τις φακές τις βάζουμε με 5 ποτήρια νερό να βράσουν περίπου 40 λεπτά -ανάλογα την ποικιλία – 
Προσθέτουμε την δάφνη το σκόρδο και 1 ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά ,
Ταυτόχρονα έχουμε βάλει  σε τηγάνι  το λάδι να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό , ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
 
Καλή επιτυχία!
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Οι νησιώτες του Αιγαίου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θαλασσόλυκοι σε επικίνδυνες αποστολές!

    Θαλασσόλυκοι οι νησιώτες μας του Αιγαίου , στήριξαν εν καιρώ Β Παγκοσμίου πολέμου επιχειρήσεις  με διαφυγή και αντίσταση! Με βάρκες κανονικές ή αυτοσχέδιες που έκρυβαν

    Περισσότερα »

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »