Φασολάκια με βινεγκρέτ πιπεριάς Φλωρίνης

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

O vegan chef Νίκος Γαιτάνος μας προτείνει μια πολύ γευστική και εύκολη συνταγή για Vegans και όχι μόνο !

Υλικά

  • 500 gr φασολάκια τσαουλιά
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα μαϊντανό και δυόσμο

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 ψητές ξεφλουδισμένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού άσπρο μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Σωτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το καρότο.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια, σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά και προσθέτουμε τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα φασολάκια.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν μείνουν με το λάδι αποσύρουμε.
  4. Σερβίρουμε με τη βινεγκρέτ.

Βινεγκρέτ

Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε.

Μεταφέρουμε τις πιπεριές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει τελείως απαλή. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »