Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Αρκάσα Καρπάθου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ο σύλλογος κυριών και δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία» και η λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων διοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας στην Αρκάσα της Καρπάθου από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ θα λήξει με πυροτεχνήματα, γλέντι και χορό.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 31/5
Πρωί: 10:00

Aegean Gardener – Φυτεύουμε λαχανόκηπους με τους μαθητές των σχολείων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας.

Απόγευμα: 20:00
Θεατρική παράσταση δραματοποιημένου αποσπάσματος του έργου «Το Χοροστάσι» της Άννας Ρηγοπούλη – Λιατήρη.
(Κεντρική Πλατεία της Αρκάσας).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6
Πρωί: 10:00

Σεμινάριο αγροτικού marketing, branding και πώλησης απευθυνόμενο στους αγρότες από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Πολυχρονιάδειο Μέγαρο.

Απόγευμα: 19:00
Μαγειρική επίδειξη με παραδοσιακά εδέσματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους εστιάτορες της Αρκάσας και του «Φοινικίου» στην Κεντρική Πλατεία της Αρκάσας με ταυτόχρονη επίδειξη τοπικών προϊόντων – Παραδοσιακό Καρπάθικο Γλέντι «Η Κούπα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6
Πρωί: 10:00

«Aegean Cuisine Basket» σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) και της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Παρουσίαση του Καρπάθικου πρωινού (Καρπάθικο ψιλοκούλουρο, Καρπάθικο τυρί, κ.λπ.) – Παρασκευή Καρπάθικου μπακλαβά και  Καρπάθικου ξεροτήγανου – Παρασκευή σισαμόμελης, γλυκισμάτων που σερβίρουν σε γάμους και βαπτίσεις (αλευρά, κ.λπ.) Σταύλος Γιάννη Παραγυιού.

Απόγευμα: 19:00
Μαμάδες και γιαγιάδες μαγειρεύουν παραδοσιακές συνταγές της Καρπάθου στην παραλία της Αρκάσας,  Φοινίκι. Παραδοσιακοί χοροί της Καρπάθου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/6
Πρωί: 10:00

Παρουσίαση του Προγράμματος «Aegean Cuisine» από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην Κεντρική πλατεία Αρκάσας.

Απόγευμα: 19:00
«Immacolata», Αναπαράσταση της αναχώρησης της Αποστολής Σωτηρίας του σκάφους «ΚΑΡΠΑΘΟΣ», προγενέστερα γνωστού ως «Immacolata», με τους συγγενείς των ηρωικών μελών του πληρώματος στη δική τους θέση. Ανάγνωση του μηνύματος της Παγκαρπαθιακής Επαναστατικής Επιτροπής προς την Ελληνική Κυβέρνηση του Καΐρου – Ιστορικό Μαντινάδες –Λαμπαδηδρομία.

Πηγή :rodiaki.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »