Food Expo – Oenotelia – 2017 .18-20 Μαρτίου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Η διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαρτίου στο METROPOLITAN EXPO παράλληλα με τη διεθνή έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων OENOTELIA, παρουσιάστηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, κ. Νίκος Χουδαλάκης επισήμανε στον χαιρετισμό του ότι φέτος η FOOD EXPO διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες σε 45.000 τ.μ. Εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου Τροφίμων & Ποτών και της Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Στη φετινή FOOD EXPO θα αναπτυχθεί ένας νέος αυτόνομος τομέας στο Hall 2 αφιερωμένος στα αλλαντικά και τα κρεατοσκευάσματα, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και η σκηνή του MEAT FORUM, η οποία θα φιλοξενήσει σεμινάρια και επιδείξεις. Εξάλλου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE (Hall 1), ταλαντούχοι Έλληνες chef, καθώς και οι πρόεδροι δέκα εθνικών ομοσπονδιών αρχιμαγείρων από χώρες της Μεσογείου θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα από οκτώ Περιφέρειες της Ελλάδας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και ο γαστρονομικός πλούτος της Ισπανίας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα της FOOD EXPO 2017. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο Hall 2, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα στοχευμένα FOOD EXPO WORKSHOPS. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται στις 18-19 Μαρτίου και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
 
Ειδική αναφορά έγινε από τους διοργανωτές στην OENOTELIA, τη μοναδική έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, που διεξάγεται παράλληλα με την FOODEXPO, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Η παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προσφέρει σημαντικές συνέργειες, καθώς επιτρέπει στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Παράλληλα, οι Έλληνες επισκέπτες και οι διεθνείς hosted buyers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλο το εύρος και την ποικιλία του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου.
 
Τη FOOD EXPO 2017 θα εγκαινιάσει το Σάββατο, 18 Μαρτίου (ώρα 17.00) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου.
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »