Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

 

Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν ετοιμάζουμε εμείς αυτόν τον μεζέ και τον γευόμαστε με φίλους.

Και όπως μας λέει  η chef Γεωργία Κουτσούκου που μας στέλνει τη συνταγή …
“Ο μεζές είναι μοίρασμα, είναι παρέα, είναι φίλοι με καρδιά γεμάτη. Ακόμα κ ο δύσπιστος το “Γειά μας” θα το πει και το χαμόγελο του θα μας το χαρίσει.Ειδικά με #Φρέσκο_καβούρι_με_dressing_μουστάρδας η παρέα “δένει”,η καρδιά ευφραίνεται και το γέλιο ακούγεται.

 
“Γεωργία Κουτσούκου “
 
 
 
Υλικά
 
Φύλλα μαρουλιού 4 – 5 προτιμούμε της καρδιάς, που είναι πολύ τρυφερά.
Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 – 3 κουταλιές 
Ψίχα από 2 φρέσκα καβούρια
 
 
Dressing 
 
Μουστάρδα Ντιζόν 2 κουταλιές της σούπας 
Ξύδι λευκό 1 κουταλιά 
Ελαιόλαδο  εξαιρετικό παρθένο 4 – 5 κουταλιές 
Ζάχαρη 1 πρέζα 
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 
 
 
 
Εκτέλεση 
 
Για το dressing, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Έχουμε κόψει το μαρούλι σε λωρίδες και ανακατεύουμε με το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε, συμπληρώνοντας με το φρέσκο καβούρι και γαρνίρουμε με λίγο  φρέσκο κρεμμυδάκι.
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »