Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

 

Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν ετοιμάζουμε εμείς αυτόν τον μεζέ και τον γευόμαστε με φίλους.

Και όπως μας λέει  η chef Γεωργία Κουτσούκου που μας στέλνει τη συνταγή …
“Ο μεζές είναι μοίρασμα, είναι παρέα, είναι φίλοι με καρδιά γεμάτη. Ακόμα κ ο δύσπιστος το “Γειά μας” θα το πει και το χαμόγελο του θα μας το χαρίσει.Ειδικά με #Φρέσκο_καβούρι_με_dressing_μουστάρδας η παρέα “δένει”,η καρδιά ευφραίνεται και το γέλιο ακούγεται.

 
“Γεωργία Κουτσούκου “
 
 
 
Υλικά
 
Φύλλα μαρουλιού 4 – 5 προτιμούμε της καρδιάς, που είναι πολύ τρυφερά.
Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 – 3 κουταλιές 
Ψίχα από 2 φρέσκα καβούρια
 
 
Dressing 
 
Μουστάρδα Ντιζόν 2 κουταλιές της σούπας 
Ξύδι λευκό 1 κουταλιά 
Ελαιόλαδο  εξαιρετικό παρθένο 4 – 5 κουταλιές 
Ζάχαρη 1 πρέζα 
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 
 
 
 
Εκτέλεση 
 
Για το dressing, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Έχουμε κόψει το μαρούλι σε λωρίδες και ανακατεύουμε με το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε, συμπληρώνοντας με το φρέσκο καβούρι και γαρνίρουμε με λίγο  φρέσκο κρεμμυδάκι.
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »