Φρουτάλια ή φουρτάλια ! Η παραδοσιακή ομέλετα Άνδρου!

Παραδοσιακή συνταγή από την Άνδρο. Χορταστική, λαχταριστή ομελέτα, με λουκάνικα και όχι μόνο,η Φρουτάλια  θα μας μείνει αξέχαστη! 

Υλικά 

Αβγά 8 

Πατάτες 6 

Λουκάνικα  χωριάτικα 4  (ροδέλες)

Δυόσμος 2 κ.σούπας

Γάλα 1/2 φλ.τσαγιού

Τυρί τριμμένο (ξερή μυζήθρα)

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι (για τηγάνισμα)

 

Εκτέλεση

Σε  βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε  αλάτι ,πιπέρι, τον δυόσμο και το τριμμένο τυρί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικα (ροδέλες).

Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές. Σερβίρεται ζεστή!

Tips

Η πιο Light εκδοχή της φρουτάλιας , αλλά εξ’ισου νόστιμη είναι στον φούρνο .Βάζουμε τις πατάτες  με αλάτι και πιπέρι σε καλά λαδωμένο ταψί στο φούρνο, όταν σχεδόν ψηθούν προσθέτουμε τα λουκάνικα και όταν ψηθούν και αυτά, βγάζουμε  το ταψί και περιχύνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν τα αυγά.

Στην Ανδρο  φτιάχνουν φρουτάλια με  υλικά αναλόγως την εποχή .Χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κρεμμύδια, κολοκύθια κ.α. Αλλά αυτό που  πάντα  περιέχει η παραδοσιακή φρουτάλια  είναι  τα ντόπια λουκάνικα .

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »