Παραδοσιακή συνταγή από την Άνδρο. Χορταστική, λαχταριστή ομελέτα, με λουκάνικα και όχι μόνο,η Φρουτάλια θα μας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
Αβγά 8
Πατάτες 6
Λουκάνικα χωριάτικα 4 (ροδέλες)
Δυόσμος 2 κ.σούπας
Γάλα 1/2 φλ.τσαγιού
Τυρί τριμμένο (ξερή μυζήθρα)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, τον δυόσμο και το τριμμένο τυρί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικα (ροδέλες).
Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές. Σερβίρεται ζεστή!
Tips
Η πιο Light εκδοχή της φρουτάλιας , αλλά εξ’ισου νόστιμη είναι στον φούρνο .Βάζουμε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι σε καλά λαδωμένο ταψί στο φούρνο, όταν σχεδόν ψηθούν προσθέτουμε τα λουκάνικα και όταν ψηθούν και αυτά, βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν τα αυγά.
Στην Ανδρο φτιάχνουν φρουτάλια με υλικά αναλόγως την εποχή .Χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κρεμμύδια, κολοκύθια κ.α. Αλλά αυτό που πάντα περιέχει η παραδοσιακή φρουτάλια είναι τα ντόπια λουκάνικα .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο