Φρουτάλια ή φουρτάλια ! Η παραδοσιακή ομέλετα Άνδρου!

Παραδοσιακή συνταγή από την Άνδρο. Χορταστική, λαχταριστή ομελέτα, με λουκάνικα και όχι μόνο,η Φρουτάλια  θα μας μείνει αξέχαστη! 

Υλικά 

Αβγά 8 

Πατάτες 6 

Λουκάνικα  χωριάτικα 4  (ροδέλες)

Δυόσμος 2 κ.σούπας

Γάλα 1/2 φλ.τσαγιού

Τυρί τριμμένο (ξερή μυζήθρα)

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι (για τηγάνισμα)

 

Εκτέλεση

Σε  βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε  αλάτι ,πιπέρι, τον δυόσμο και το τριμμένο τυρί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικα (ροδέλες).

Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές. Σερβίρεται ζεστή!

Tips

Η πιο Light εκδοχή της φρουτάλιας , αλλά εξ’ισου νόστιμη είναι στον φούρνο .Βάζουμε τις πατάτες  με αλάτι και πιπέρι σε καλά λαδωμένο ταψί στο φούρνο, όταν σχεδόν ψηθούν προσθέτουμε τα λουκάνικα και όταν ψηθούν και αυτά, βγάζουμε  το ταψί και περιχύνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν τα αυγά.

Στην Ανδρο  φτιάχνουν φρουτάλια με  υλικά αναλόγως την εποχή .Χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κρεμμύδια, κολοκύθια κ.α. Αλλά αυτό που  πάντα  περιέχει η παραδοσιακή φρουτάλια  είναι  τα ντόπια λουκάνικα .

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »