Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από τον φίλο και μέλος της ομάδας Magdalino Toumani

Υλικά

130 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι

Σιρόπι

500 γρμ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλα
Και ένα πακέτο φύλλο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε 7 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Σε μπόλ σπάμε τα αυγά ,βάζουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα τα οποία πρέπει να περισσεύουν στην άκρη του ταψιού για να το κλείσουμε.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα  τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα  και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα  μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα .
Τέλος ρίχνουμε το κρύο σιρόπι .

Tips

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »