Γαλακτομπούρεκο

Λαχταριστό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από τον φίλο και μέλος της ομάδας Magdalino Toumani

Υλικά

130 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι

Σιρόπι

500 γρμ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλα
Και ένα πακέτο φύλλο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε 7 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Σε μπόλ σπάμε τα αυγά ,βάζουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα τα οποία πρέπει να περισσεύουν στην άκρη του ταψιού για να το κλείσουμε.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα  τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα  και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα  μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα .
Τέλος ρίχνουμε το κρύο σιρόπι .

Tips

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Spread the love
  • 3
    Shares