Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από τον φίλο και μέλος της ομάδας Magdalino Toumani

Υλικά

130 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι

Σιρόπι

500 γρμ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλα
Και ένα πακέτο φύλλο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε 7 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Σε μπόλ σπάμε τα αυγά ,βάζουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα τα οποία πρέπει να περισσεύουν στην άκρη του ταψιού για να το κλείσουμε.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα  τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα  και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα  μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα .
Τέλος ρίχνουμε το κρύο σιρόπι .

Tips

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »