Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από τον φίλο και μέλος της ομάδας Magdalino Toumani

Υλικά

130 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι

Σιρόπι

500 γρμ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλα
Και ένα πακέτο φύλλο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε 7 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Σε μπόλ σπάμε τα αυγά ,βάζουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα τα οποία πρέπει να περισσεύουν στην άκρη του ταψιού για να το κλείσουμε.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα  τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα  και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα  μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα .
Τέλος ρίχνουμε το κρύο σιρόπι .

Tips

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »