Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από τον φίλο και μέλος της ομάδας Magdalino Toumani

Υλικά

130 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι

Σιρόπι

500 γρμ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλα
Και ένα πακέτο φύλλο

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε 7 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Σε μπόλ σπάμε τα αυγά ,βάζουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα τα οποία πρέπει να περισσεύουν στην άκρη του ταψιού για να το κλείσουμε.

Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα  τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα  και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα  μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα .
Τέλος ρίχνουμε το κρύο σιρόπι .

Tips

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »