Γαριδομακαρονάδα με γαριδάκι και παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς και κόκκινο βασιλικό από Dm Natural Farming

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

H Ρόδος ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους προορισμούς , υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν την κουζίνα της και τις τοπικές της γεύσεις. Γεύσεις που συνδυάζουν τέλεια την παράδοση  με την σύγχρονη γαστρονομία .Σαν σταυροδρόμι πολιτισμών παρά τις επιρροές που δέχτηκε από τρεις ηπείρους – Ασία , Αφρική και Ευρώπη – διατήρησε την μεσογειακή της ταυτότητα!

Τα προϊόντα της όλα άριστα όπως λάδι, μέλι, ζυμαρικά, βότανα, κρασί δένουν απόλυτα στις παραδοσιακές συνταγές και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένας συνδυασμών εξαιρετικών προϊόντων από Ρόδο.
ΥΓ.Το  γαριδάκι το βρίσκουμε κάθε μέρα  φρεσκότατο στην πλ.Κατταβιάς απο τον κο Παναγιώτη από Χάλκη.

 

Υλικά

Ταλιολίνι απο παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς “Τα χειρομύλια”  1 πακέτο

Γαριδάκι Κατταβιάς 600 gr

Ντοματάκια κον κασέ 1 κονσέρβα 

Κρεμμύδι  μέτριο ξερό 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

Ελαιόλαδο 1/2 κούπα 

Ούζο 2 σφηνάκια 

Κόκκινος βασιλικός 1/2 κούπα φύλλα από Dm natural Farming 

Ζάχαρη 1 κουτ.γλυκ. 

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι  στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το 1 σφηνάκι ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον φρέσκο κόκκινο βασιλικό από Dm και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα. ΥΓ .Τα φρέσκα μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε περάσει από την πρέσα.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι. Προσθέτουμε το γαριδάκι Κατταβιάς και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ – πορτοκαλί χρώμα. Σβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το γαριδάκι Κατταβιάς  ανακατεύοντας ενώ έχουμε δυναμώσει την ένταση της εστίας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »