Γαριδομακαρονάδα με γαριδάκι και παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς και κόκκινο βασιλικό από Dm Natural Farming

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

H Ρόδος ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους προορισμούς , υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν την κουζίνα της και τις τοπικές της γεύσεις. Γεύσεις που συνδυάζουν τέλεια την παράδοση  με την σύγχρονη γαστρονομία .Σαν σταυροδρόμι πολιτισμών παρά τις επιρροές που δέχτηκε από τρεις ηπείρους – Ασία , Αφρική και Ευρώπη – διατήρησε την μεσογειακή της ταυτότητα!

Τα προϊόντα της όλα άριστα όπως λάδι, μέλι, ζυμαρικά, βότανα, κρασί δένουν απόλυτα στις παραδοσιακές συνταγές και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένας συνδυασμών εξαιρετικών προϊόντων από Ρόδο.
ΥΓ.Το  γαριδάκι το βρίσκουμε κάθε μέρα  φρεσκότατο στην πλ.Κατταβιάς απο τον κο Παναγιώτη από Χάλκη.

 

Υλικά

Ταλιολίνι απο παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς “Τα χειρομύλια”  1 πακέτο

Γαριδάκι Κατταβιάς 600 gr

Ντοματάκια κον κασέ 1 κονσέρβα 

Κρεμμύδι  μέτριο ξερό 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

Ελαιόλαδο 1/2 κούπα 

Ούζο 2 σφηνάκια 

Κόκκινος βασιλικός 1/2 κούπα φύλλα από Dm natural Farming 

Ζάχαρη 1 κουτ.γλυκ. 

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι  στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το 1 σφηνάκι ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον φρέσκο κόκκινο βασιλικό από Dm και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα. ΥΓ .Τα φρέσκα μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε περάσει από την πρέσα.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι. Προσθέτουμε το γαριδάκι Κατταβιάς και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ – πορτοκαλί χρώμα. Σβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το γαριδάκι Κατταβιάς  ανακατεύοντας ενώ έχουμε δυναμώσει την ένταση της εστίας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »