Γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Αστυπάλαιας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γαστρονομικό ταξίδι στη γεύση και στα παραδοσιακά προϊόντα της Αστυπάλαιας οργανώνει ο δήμος του νησιού στον Πέρα Γιαλό την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Θα παρουσιαστούν αστυπαλίτικες συνταγές με χρήσιμες συμβουλές από τη βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019 ενώ τα εδέσματα θα δημιουργήσουν μαγείρισσες του νησιού.

Τη γαστρονομική πανδαισία με τίτλο «Αστροπαλίτικα Γκλεούδζια»  θα συνοδέψουν  ζωντανή μουσική από τον Σπύρο Μπάλιο και παραδοσιακοί χοροί από  τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αστυπάλαιας.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη, αναφέρθηκε στη μακρά γαστρονομική παράδοση της Αστυπάλαιας, λόγω της ιστορίας της, πράγμα που διαφαίνεται και από την ονομασία της εκδήλωσης που σημαίνει «κέρασμα, φίλεμα» . Εξήρε  επίσης τα τοπικά προϊόντα που διακρίνονται για τη μοναδικότητα σε γεύση και ποιότητα και υπογράμμισε τη σύνδεση της φιλοξενίας με τη γαστρονομία, που αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μάρκετινγκ που ακολουθεί ο δήμος για την τουριστική ανάδειξη του νησιού.
Η εκδήλωση στηρίζεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Πηγή :rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Οι νησιώτες του Αιγαίου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θαλασσόλυκοι σε επικίνδυνες αποστολές!

    Θαλασσόλυκοι οι νησιώτες μας του Αιγαίου , στήριξαν εν καιρώ Β Παγκοσμίου πολέμου επιχειρήσεις  με διαφυγή και αντίσταση! Με βάρκες κανονικές ή αυτοσχέδιες που έκρυβαν

    Περισσότερα »

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »