Γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Αστυπάλαιας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γαστρονομικό ταξίδι στη γεύση και στα παραδοσιακά προϊόντα της Αστυπάλαιας οργανώνει ο δήμος του νησιού στον Πέρα Γιαλό την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Θα παρουσιαστούν αστυπαλίτικες συνταγές με χρήσιμες συμβουλές από τη βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019 ενώ τα εδέσματα θα δημιουργήσουν μαγείρισσες του νησιού.

Τη γαστρονομική πανδαισία με τίτλο «Αστροπαλίτικα Γκλεούδζια»  θα συνοδέψουν  ζωντανή μουσική από τον Σπύρο Μπάλιο και παραδοσιακοί χοροί από  τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αστυπάλαιας.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη, αναφέρθηκε στη μακρά γαστρονομική παράδοση της Αστυπάλαιας, λόγω της ιστορίας της, πράγμα που διαφαίνεται και από την ονομασία της εκδήλωσης που σημαίνει «κέρασμα, φίλεμα» . Εξήρε  επίσης τα τοπικά προϊόντα που διακρίνονται για τη μοναδικότητα σε γεύση και ποιότητα και υπογράμμισε τη σύνδεση της φιλοξενίας με τη γαστρονομία, που αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μάρκετινγκ που ακολουθεί ο δήμος για την τουριστική ανάδειξη του νησιού.
Η εκδήλωση στηρίζεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Πηγή :rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »