Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η πιο νόστιμη & εύκολη σπιτική συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό!

Υλικά για Αυγολέμονο

  • 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κσ ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • Μισό ματσάκι σέλινο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για Αυγολέμονο

  • 2 Αβγά
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 2-3 κγ κόρν φλάουρ
  • 3 κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε μπλέντερ αφού τα έχουμε κόψει, με λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  2. Αφού τα αλέσουμε τα προσθέτουμε στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
  5. Πλάθουμε τον ζυμωμένο κιμά σε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30′

Αυγολέμονο

  1. Σε μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε  σε αυτά το διαλυμένο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Tips

Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά γιατί με αυτό το τρόπο παίρνουν τα παιδιά τις θρεπτικές ουσίες, που σε άλλη περίπτωση δεν τα προτιμούν!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δημήτρης Πλουμιστός – Chef
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Οι νησιώτες του Αιγαίου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θαλασσόλυκοι σε επικίνδυνες αποστολές!

    Θαλασσόλυκοι οι νησιώτες μας του Αιγαίου , στήριξαν εν καιρώ Β Παγκοσμίου πολέμου επιχειρήσεις  με διαφυγή και αντίσταση! Με βάρκες κανονικές ή αυτοσχέδιες που έκρυβαν

    Περισσότερα »

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »