Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Η πιο νόστιμη σπιτική συνταγή για γιουβαρλάκια από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό!

Υλικά 

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
3 κσ ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κολοκύθι
Μισό ματσάκι σέλινο
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Αβγολέμονο

2 Αβγά
Χυμός από 3 λεμόνια
2-3 κγ κόρν φλάουρ
3 κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μπλέντερ αφού τα έχουμε κόψει ,με λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Αφού τα αλέσουμε τα προσθέτουμε στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
Πλάθουμε  τον ζυμωμένο κιμά σε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30′

Αβγολέμονο

Σε  μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε  σε αυτά το διαλυμένο μίγμα .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Tips

Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά γιατί με αυτό το τρόπο παίρνουν τα παιδιά  τις θρεπτικές ουσίες , που σε άλλη περίπτωση δεν τα προτιμούν !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!