Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η πιο νόστιμη & εύκολη σπιτική συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό!

Υλικά για Αυγολέμονο

  • 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κσ ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • Μισό ματσάκι σέλινο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για Αυγολέμονο

  • 2 Αβγά
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 2-3 κγ κόρν φλάουρ
  • 3 κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε μπλέντερ αφού τα έχουμε κόψει, με λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  2. Αφού τα αλέσουμε τα προσθέτουμε στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
  5. Πλάθουμε τον ζυμωμένο κιμά σε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30′

Αυγολέμονο

  1. Σε μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε  σε αυτά το διαλυμένο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Tips

Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά γιατί με αυτό το τρόπο παίρνουν τα παιδιά τις θρεπτικές ουσίες, που σε άλλη περίπτωση δεν τα προτιμούν!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δημήτρης Πλουμιστός – Chef
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »